işü

Agız yarası icin ne yapmalı

Halk arasında ağız yarası olarak bilinen aftlar son derece sıkıntılı durumların oluşmasına neden olabilen ciddi bir hastalıktır. Özellikle de küçük çocuklarda çıkması çocuğun yemek yemesine engel olacağı için hızlı bir şekilde tedavi edilmelidir. Peki ağız yarası için ne yapmalı?

Ağız yarası tedavisi için yapılması gereken ilk şey hemen vakit kaybedilmeden bir doktora başvuruda bulunulmasıdır. Ağız yaraları ciddiye alınması gereken son derece ağrılı bir hastalıktır ve doktora başvuruda bulunulmadan ilaç alarak geçirilmeye çalışılmamalıdır. Aft tedavisi için doktorunuz size hastalığınızın durumuna göre uygun ilaçları reçete edecektir. Bu ilaçları düzenli bir şekilde kullandığınız takdirde genelde hastalık 7 ila 10 gün içerisinde geçecektir. Ancak bazı durumlarda ağız yaraları tekrarlayabilir. Tekrarlayan ağız yaraları için hastaların dikkat etmesi gereken en önemli konu bu dönemlerde aynı yiyecekleri yiyip yemedikleridir. Çünkü ağız dokusu nazik olan kişilerde asitli içecekler bile aft oluşumuna neden olabilmektedir.


Aft tedavisi en etkili şekilde aft oluşum nedeninin belirlenmesinin ardından gerçekleştirilir. Vitamin eksikliği kaynaklı ağız yarası oluşumlarında hastaya verilecek basit bir vitamin takviyesi bile hastalığın iyileşmesini sağlayacaktır. İlaç tedavisinin yanı sıra doktorunuzun da onayını alarak günde 3 kereden fazla olmamak üzere yarım kaşık tuz ilave edilmiş yarım bardak su ile ağzınızı gargara yapmanız da yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI