işü

Bel Fıtıgı Belirtileri Nelerdir

Bel ağrıları pek çok kişinin hayatlarının bir bölümünde yaşadıkları sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle de ağır işlerde çalışan kişilerde bel ağrısı çok daha fazla görülmektedir. Bel ağrısı genelde bel fıtıklarına bağlı olarak ortaya çıksa da yine de bel fıtığına bağlı olmayan ağrıların görülme oranı da yüksektir. Peki bel fıtığı belirtileri nelerdir?

Bel fıtığı belirtileri arasında ilk sırayı şiddetli ağrı atakları alır. Bu ağrılar bel bölgesinde oluşur ve direkt olarak bacağa vurur. Her iki bacakta yoğun ağrı hissi oluşabileceği gibi aynı zamanda tek bir bacakta da oluşabilmektedir. İlerleyen bel fıtığı hastalarında ise ağrı ile beraber bacaklarda güç kaybı ve his kaybıda oluşabilmektedir. Bunun nedeni oluşan bel fıtığının bacak sinirlerine baskı yapmasıdır. Ortaya çıkan bel fıtığı belirtisi için belirleyici en önemli etken fıtığın boyutudur. İleri evre bel fıtığı hastalarında bu belirtilere ek olarak idrarını tutamama, tuvaletini yaparken aşırı derecede zorlanma, bacakta şiddetli his kaybı ve hatta felç bile görülebilmektedir. 

Günümüzde sağlık teknolojisinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak bel fıtığı tanısı artık çok daha kolay bir şekilde konulabilmektedir. Tomografi gibi görüntüleme sistemleri sayesinde fıtıklar çok rahat bir şekilde belirlenirken aynı zamanda boyutları da belirlenerek tedavi aşamasına geçilebilmektedir. Bel fıtığı çekilebilecek basit bir emar ile bile kolaylıkla belirlenebilmektedir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI