işü

Bel Fıtıgı Tedavisi

Her hastalıkta olduğu gibi bel fıtığı tedavisinde de tedaviyi belirleyecek en önemli faktör hastalığın yakalandığı aşamadır. Bel fıtığı erken evrelerde yakalandığı takdirde hastalar basit bir fizik tedavi süreci sonrasında eski sağlıklarına kavuşabilmektedir. Ancak ileri evre bel fıtığı hastalarında fizik tedavi yetersiz kalacağı için cerrahi müdahaleler gerekebilmektedir. Cerrahi müdahale bel fıtığı tedavisi için tüm yöntemler uygulandıktan ancak başarı elde edilemedikten sonra uygulanmalıdır.

Bel fıtığı ameliyatı günümüzde büyük bir hız ile gelişmeyi sürdüren sağlık teknolojisi sayesinde artık çok daha güvenilir bir yöntem haline gelmiştir. Özellikle de mikrocerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatlarda hastalar aynı gün taburcu edilerek evlerine gönderilmekte ve çok daha kısa bir süre içinde günlük yaşamlarına dönmektedir. Bel fıtığı ameliyatı ile fıtığın oluştuğu bölge temizlenmekte ve tedavi süreci tamamlanmaktadır. Bir başka tedavi yöntemi ise ilaçla tedavi yöntemidir. Bel fıtığının ilaçla tedavi edilmesi söz konusu değildir. Daha doğrusu ilacın tedavi edici hiç bir özelliği yoktur ve sadece hastanın oluşan ağrılarından kurtulmasını sağlar.

Yatak istirahatı yapan hastanın ağrılarının azaltılarak yatar pozisyonda daha fazla zaman geçirmesini sağlamak tedavinin asıl amacıdır ve bu süre boyuncu vücudun kendini yenilemesi ve oluşan fıtığın kendiliğinden geçmesi beklenir. Erken evre fıtık oluşumlarda bu mümkündür ve yatak istirahatı yapan kişilerde iyileşme yaşanır. Ancak hastanın dinlenmesine rağmen geçmeyen fıtıklarda fizik tedavi uygulanması zorunludur.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI