işü

Beyin Kanaması Tedavisi

Beyin kanaması kafatası içerisinde meydana gelen damarlarda yaşanan sorunlar nedeni ile beyinin içinde ya da üzerinde kan birikmesine bağlı olarak meydana gelen rahatsızlıktır. Beyin kanaması kafaya alınan şiddetli travmalar sonrasında yaşanabileceği gibi ani tansiyon yükselmesi gibi sağlık sorunlarına bağlı olarakta yaşanabilir.

Beyin dokusunun kendisini yenileme yeteneği olmadığı için beyin kanamaları büyük risk oluşturmaktadır. Kanamanın meydana geldiği bölgedeki beyin hücreleri yenilenemeyecek şekilde yok oldukları için kalıcı hasarların oluşma riski her zaman yüksektir. Beyin kanaması sonucu ortaya çıkan fazla kan beyin hücrelerini kapalı kafatası içerisinde basınç oluşturarak sıkıştırır ve bu sıkıştırma sonucunda beyin hücreleri ölmeye başlar. Hastaya hemen müdahale edilmesi halinde bu basınç boşaltılacağı için hasar minimum seviyeye iner.

Beyin kanaması tedavisi kesinlikle doktor tarafından yapılmalıdır. Hastaya yapılacak müdahalenin zamanlaması ve kanamanın boyutunun yanı sıra hastanın yaşı ve genel sağlık durumu gibi önemli kriterler bir araya toplanarak uygulanacak tedavi yöntemi belirlenir. Cerrahi müdahale ilk saatler içerisinde yapılırsa hasta eski sağlığına kalıcı olarak kavuşabilir. Beyin kanamasına bağlı olarak komanın gelişmesi halinde ise cerrahi müdahale sonrasında uzun bir yoğun bakım süreci yaşanabilir. Ayrıca yine beyin kanaması sonrası felç yaşanma riski de yüksektir. Bu riski belirleyen ise kanama sonucu ölen beyin hücresi sayıdır. Yine kanamanın beyinin hangi noktasında meydana geldiği de risklerin yükselmesine neden olan önemli bir faktördür.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI