işü

Böbrek Yetmezligi Belirtileri

Böbrek yetmezliği böbreklerin işlevlerini yerine getirememelerine bağlı olarak ortaya çıkan vücut komplikasyonlarıdır ve bu komplikasyonlara bağlı olarak bir dizi belirti ortaya çıkar. Erken dönemde çok anlaşılamayan belirtiler hastalığın ilerlemesi ile beraber son derece ciddi bir hal alır ve hastaların doktora başvuruda bulunmasını sağlayacak kadar açıktır.


Böbrek yetmezliği belirtileri arasında ilk sırayı gece idrarına çok sık çıkma alır. Ayrıca vücutta oluşan fazla ödemin atılamamasına bağlı olarak özellikle de ayaklarda ve ellerde yaşanan şişme, ten renginde sararma, gün içinde idrara daha az çıkma, sürekli olarak çarpıntı hissi duyulması, kronik yorgunluk ve halsizlik te böbrek yetmezliği belirtileri olarak kabul edilmektedir. Böbreklerin çalışmamasına bağlı olarak vücuttan tuzun atılmaması tansiyon yüksekliğine neden olur. Tansiyonun sürekli olarak nedensiz yere yükselmesi de bu nedenle böbrek yetmezliği nedeni olarak kabul edilir ve tüm yüksek tansiyon hastalarına basit bir idrar testi uygulanarak böyle bir riskin var olup olmadığı sorgulanır.

Özellikle de gece çok su içmemesine ya da prostat hastası olmamasına rağmen geceleri aniden daha sık idrara çıkmaya başlayan kişilerin böbrek yetmezliği riskine karşı detaylı bir doktor muayenesinden geçmesi gereklidir. Böbrek yetmezliği ne yazık ki ilaçla tedavi edilebilen bir hastalık değildir ve bu nedenle hastalığın erken evrede yakalanması büyük önem taşımaktadır. Bu konuda doktora danışılması ve böbrek yetmezliği için kan ve idrar testlerinin yaptırılması hayat kurtaran basit bir önlem olacaktır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI