işü

Basur Neden Olur

Basur nedenleri arasında ilk sırayı aşırı kilo alımı alır. Obezitenin bir salgın gibi her geçen günyayıldığı günümüzde ne yazık ki pek çok kişi aşırı kilo alması nedeni ile basur hastalığı ile mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Basur nedenleri arasında ikinci sırayı ise hareketsiz bir yaşam sürmek alır. Hareketsiz bir yaşam süren herkes basur hastalığı için iyi birer adaydır. Ayrıca sürekli olarak kabız olanlar ve büyük tuvaletlerini yaparken çok fazla ıkınan kişilerde de basur oluşumu çok daha yaygın olarak görülmektedir.

Bunun nedeni makat içerisinde bulunan toplardamarların bu olaylar nedeni ile zamanla zedelenmesi ve basur oluşumuna müsait hale gelmesidir. Kabızlık sorunu yaşayan kişilerin bu nedenle bu konuda daha dikkatli davranmaları ve günlük beslenme listelerinde ağırlıklı olarak lifli gıdalara yer vermesi gerekmektedir.

Yine meslekleri gereği sürekli olarak oturarak çalışmak , bisiklet gibi makat bölgesini sürekli olarak zorlayan sporları yapmak, alkol kullanmak, sürekli katı besinler yiyerek sıklıkla kabız olmak, hamile kalmak ve bağırsaklarda oluşan tümörler basur nedenleri arasında yer almaktadır. Gebelikte hemoroid hızla değişen hormon seviyelerine bağlı olarak sıklıkla görülmektedir. Bu dönemde anne adaylarının mutlaka bağırsakları çalıştırdığı bilinen gıdalar ile bol lifli gıdaları düzenli tüketmeleri korunmaları adına önemlidir. Ayrıca yine bazı kişilerde doğumsal olarak damar duvarlarının ince olması da kalıtsal basur hastalığına neden olabilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI