işü

Boyun Fıtıgı Egzersizleri

Günümüzde bilgisayar karşısında çalışma gerektiren işlerin artması ile beraber boyun fıtığı hastalıklarının görülmesine büyük bir artış yaşanmaktadır. Boyun fıtığı tedavisi için uygulanan pek çok yöntem bulunmakla beraber tüm tedavilerin başarı oranı her gün düzenli olarak uygulanması gereken boyun fıtığı egzersizlerine bağlıdır. Boyun fıtığı egzersizleri düzenli olarak uygulandığı takdirde hem tedavinin başarı oranı artmakta hem de fıtığın tekrarlama şansı düşmektedir. Bu nedenle boyun fıtıgı tedavisi görenler ya da boyun fıtığından şikayetçi olan kişilerin düzenli egzersiz programı uygulaması tavsiye edilmektedir.

Programın düzenli uygulanması başarı oranını arttıran en önemli faktördür. Boyun egzersizleri için ilk adım Fleksiyorta Direnç adı verilen harekettir. Bunu yapmak için sağ elinizin avucunu alnınıza koyduktan sonra sol elinizle sağ elinizi desteklemeniz ve başınızı öne eğmek için güç uygularken başınızla karşı güç uygulayarak bunu engellemeye çalışmanız yeterlidir. Bu hareket boyun kaslarının güçlenmesi için uygulanır ve boyun kasları ne kadar güçlü olursa boyun fıtığı riski o kadar düşmektedir.

Bu hareketin ardından tam tersi hareket olan ekstansiyona direnç hareketine geçilir ve bu sefer eller başın arkasında birleştirilerek ters güç uygulanarak başın öne doğru eğilmesine karşı direnç gösterilir. Yana direnç için ise sırası ile sağ elle karşı güç uygulanırken baş sağa yatırılmaya çalışılır ve aynı işlem sol el içinde uygulanır. Bu hareketlerin ardından ise baş sağa sola döndürülerek egzersiz tamamlanır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI