işü

Karatay Diyeti

Adını Türkiye'nin en ünlü doktorlarından Canan Karatay'dan alan, Karatay diyeti tamamen ülkemizin koşulları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Örnek vermek gerekirse Dukan diyeti menülerinin orijinallerini incelerseniz içerisinde yer alan pek çok yemeğin bizim ülkemizde yapılmadığı ve yapılmasının mümkün olmadığı görülecektir. Bunun nedeni her diyeti oluşturan diyetisyenin yaşadığı coğrafyanın koşullarını göz önünde bulundurarak diyet programını oluşturmasıdır. Bu nedenle Karatay Diyeti büyük bir önem taşımaktadır ve Türk yemek kültürüne özel olarak hazırlanmaktadır.

Diyetin en büyük özelliği kişilerin kısa sürede kilo vermesini sağlayan klasik diyetlerden farklı olarak yeme alışkanlıklarının değiştirilmesini amaçlaması ve böylelikle kalıcı kilo verilmesini sağlamasıdır. Kilo vermek isteyen hemen hemen herkesin ilk işi genelde şekeri keserek bu süreci daha kolay bir şekilde atlatmak amacı ile tatlandırıcı kullanmaktır. Oysa Canan Karatay kesinlikle diyet programlarında tatlandırıcıları yasaklamakta ve tatlandırıcaların normal sofra şekerinden kat be kat daha şekerli olduklarını savunmaktadır. Yani bu diyeti yaparken aynı zamanda sağlığınızı korumanıza da yardımcı olacak pek çok doğru bilgiyi de edinebileceksiniz.

Yine diyet yapan kişilerin pek çoğu az yemek yemeyi tercih ederek hemen arkasından daha düşük kaloriye sahip olduklarına inandıkları meyve tüketimine başlamaktadır. Oysa karatay diyeti kesinlikle bunu reddetmekte ve Canan Karatay yemeklerden sonra yenilen meyvelerin direkt olarak yağ şeklinde vücut tarafından depolandığını savunmaktadır. Diyetin ana noktası hangi yiyeceğin hangi zamanda ve nasıl yeneceğidir. Yani gün içinde başka tatlı bir şey yenilmeyecek olması durumunda diyet listesinde sabah muz yenilmesi serbest bırakılırken yemeklerden sonra kesinlikle muz yenmesi yasaklanmaktadır. Ayrıca meyve yeniliriken mutlaka mevsiminde olanların tercih edilmesi de gerekiyor. Hormonlu meyveler ile mevsiminde olmayan meyve ve sebzelerin yenmesi kesinlikle yasaklanıyor. Karatay diyeti yapanlar en çok sebzelerin serbest olmasını severken diyet programında yasaklananlar arasında rafine gıdalar, işlenen gıdalar, meyve suları ile şekerli içecekler yer alıyor. Yine diyet programını yapan kişilerin her gün en az 40 dakikalık yürüyüş yapmaları gerekiyor. Karatay diyeti örnek menü listesine ulaşmak için yapmanız gereken tek şey Canan Karatay tarafından yazılan Karatay diyeti adlı kitabı satın almanız....
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI