işü

Rahim Sarkması Tedavisi

Eğer rahim sarkması hafif bir vakaysa, belirti göstermiyorsa veya rahatsız edici belirtiler göstermiyorsa tedaviye ihtiyaç yoktur. Ancak pelvik taban zaman içinde daha da gevşeyiprahim sarkmasını daha kötü bir hale getirebilir. Bu sebeple düzenli muayenelere gidilmesi tavsiye edilir. Kegel egzersizleri gibi kendi kendine yapılabilen tedavi edici uygulamalar işe yaramazsa daha çabuk etki gösteren tedaviler mevcuttur.


Vajinal pesari vajinanın içine yerleştirilir ve rahmi yerinde tutar. Kalıcı veya geçici bir tedavi olabilen vajinal pesari farklı boyutlarda veya şekillerde olabilir. Doktorunuz gerekli ölçümleri yaparak doğru aracı seçmenize yardım eder. Ayrıca pesariyi takmayı çıkarmayı ve temizlemeyi öğrenmeniz gerekir. Eğer çok ileri evrede rahim sarkması varsa vajinal pesari yeterince faydalı olmayabilir. Ayrıca vajinal dokuları tahriş ederek yara oluşumuna yol açma ve cinsel ilişkiyi etkileme ihtimali vardır.


Zayıflamış pelvik taban kaslarını tamir etmek için doktorların çoğu vajinal yoldan ameliyatı, bazıları ise karın ameliyatını kullanırlar. Rahmin alınması olan histerektomi de gerekli olabilir. Vajinal veya karın ameliyatına alternatif olarak doktor laparoskopik ameliyatı da önerebilir. Bu operasyonda daha küçük kesiklerden kamera ve ameliyat gereçleri içeri sokularak müdahale yapılır. Bazı vakalarda hastanın kendi dokusuyla, donörün dokusuyla veya yapay bir dokuyla zayıflamış pelvik taban dokuları güçlendirilir. Hangi ameliyatın yapılacağı hastaya göre değişir. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız rahim sarkmasını tedavi etmek için ameliyat en iyi tercih olmayabilir. Hamilelik ve doğumun rahme uyguladığı baskı ameliyatın düzelttiklerini tekrar bozabilir.
Sosyal medyada paylaşın :

+ yorum + 1 yorum

Adsız
25 Ekim 2014 20:59

Herkezin bu bilgileri az da olsa bilmek zorunda, çünkü herşey başımıza gelebilir bu hayatta, sizleri çok tebrik ediyorum saglik8.blogspot.com, böylesi faydalı bilgileri paylaşarak bilinçlendirmiş oluyorsunuz bizleri.

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI