işü

Ayak Topuklarındaki Çatlaklar Nasıl Geçer

Ayak topuklarında oluşan çatlaklardan birçok kişi şikayetçidir. Bu çatlakların oluşma sebebi, genellikle uzun süre ayakta kalmaktır. Topuklarda bulunan yağ bezeleri ezilerek, cildi nemsiz bırakır. Bu nedenle, çatlaklar henüz oluşmadan nemlendirme ve bakım işleminin düzenli yapılması en doğrusu olacaktır.Ayak topuklarında oluşan çatlakların giderilmesi için, evde uygulanabilecek ve son derece etkili yöntemler vardır.



Çatlaklara veda etmek için Yöntemler

1 kutu vazelinin içine, 2 adet Gripin tabletinin tozu dökülerek karıştırılır ve ayaklara bol miktarda sürülür. Çorap giyilerek yatılır ve karışımın tüm gece ayaklarda kalması sağlanır. Kısa sürede çatlaklardan eser kalmayacaktır. 

Diğer bir yöntem ise, 1 fincan vazelinin, yarım limonun suyu ve 5 adet ezilmiş aspirin ile karıştırılması ile elde edilen ayak maskesidir. Bu karışım hazırlandıktan sonra, bir tasa su konur ve içine deniz tuzu katılır. Hazırlanan suda ayaklar yarım saat bekletilir. Ayaklar kurulandıktan sonra, hazırlanan karışım ayaklara sürülür. Bu karışım, kısa sürede sonuç verecektir. Ancak uzun süreli kullanımında, bazı kişilerin topuklarında sararma görülebilir. 

Bir tasa konan soğuk suyun içine elma sirkesi katılarak, ayakların yarım saat boyunca, bu suda bekletilmesi de çatlakları yok edecektir. Çatlakların bulunduğu topuk bölgesine bol olmak üzere, tüm ayağa zeytinyağı sürerek masaj yapmak ve 2 saat boyunca bekletmek de çatlakların tedavisinde etkilidir. Bir yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ile 1 yemek kaşığı gliserinin karıştırılması ile elde edilen krem de son derece etkilidir. Ayaklara masaj yaparak, kakao yağı veya acıbadem yağı uygulanması da bir seçenektir. Ayaklara masaj yaparken, gül losyonu kullanılması, çatlakları yok etmesinin yanı sıra, tırnakların sağlığı için de çok yararlıdır.

Uygulanacak kremlerin, gece sürülmesi, ayak tedavisinde çok daha fazla etkilidir. Krem sürüldükten sonra, gece boyunca bekletilirse, etkisi daha da artacaktır. Ayak çatlaklarının tedavisi için uygulanan bu krem ve bakımların ardından, çatlaklar yok olacaktır. Ancak çatlaklar yok olduktan sonra da bakım ihmal edilmemelidir. Topuklarda, cildin nem kaybı yoğun olduğundan ötürü, bir daha çatlak oluşmaması için, nemlendirici bakımlar düzenli olarak yapılmalıdır. Ayaklar tüm vücudun yükünü taşıdığından ötürü, en az yüz bakımı kadar önem verilmelidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI