işü

Beslenme ve Zayıflamanın Vücut İçin Önemi

Günümüzde beslenme alışkanlıklarının bozulmaya başlamasıyla beraber kişiler özellikle de hanımlar bölgesel kilo alımına ve yağlanmaya maruz kalmaktadır. Sürekli olarak uzun raf ömürlü yiyecekler tüketmek, donmuş gıdalarla beslenmek, marketlerde satılan konservelerden yemek pişirmek, fastfood yemek kısacası evde yemek pişirmenin dışında beslenme şekillerinin hepsi vücut için gereksiz yere yağlanmaya neden olmaktadır. Hareketin azaldığı ve masa başı işin arttığı son dönemlerde bayanlar özellikle diyetlere başvurarak kilo vermeye çalışmaktadır.

Kilo vermenin sadece yemek yememeyle değil; doğru beslenme ve fiziksel aktiviteyle mümkün olduğunu belirten uzmanlar, evde 30 dakikalık ya da 20 dakikalık egzersiz programlarıyla kişilere aldıkları fazla enerjileri yağ olarak depolamak yerine yakmalarını önermektedir. Birçok diyet ve beslenme listesi içerisindeki zayıflamaya yönelik kalori hesaplamaları ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra uygulanacak egzersiz programlarını da hareketleriyle birlikte veren uzmanlar; açık havada atılacak olan her adımın kemik ve vücut için ne kadar önemli olduğunu da belirtmektedir.
Kaslarınızı ve vücudunuzu çalıştırarak daha sağlıklı bireyler haline gelebilir, aç kalmadan da istediğiniz fit vücuda kavuşabilirsiniz.
Zayıflık yerine dengeli beslenme ve fit bir görünümle hem istediğiniz görünümü yakalayabilir, hem dilediğiniz kıyafeti rahatlıkla giyebilir hem de sağlığınızı en güzel şekilde koruyabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınız içerisinde bulunan şeker ve unlu mamulleri hayatınızdan çıkarmalı ve mümkün olduğunca az miktarda tuz tüketmelisiniz. Ayrıca işlenmiş ürünler yerine evinizde kendinizin yaptığı yiyecekleri tüketmelisiniz.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI