işü

Biberiye Ve Biberiye Yagının Faydaları Nelerdir

Bir diğer ismi de kuş dili olan biberiye son derece keskin bir kokuya sahip olan iğne yapraklı bir bitkidir. Süs bitkisi olarakta kullanılan biberiyenin yaprakları yaz mevsiminde toplanıp kurutulmaktadır. Kurutulan bitkilerden biberiye çayı yapılırken aynı zamanda yapraklarının özel bir yöntem ile damıtılması sonucunda da biberiye yağı elde edilmektedir. Hem biberiye çayı hem de biberiye yağı binbir derde şifa olan özel bir iksirdir.

Biberiyenin faydaları arasında en etkili olanı ve en çok kullanılanı zayıflamaya olan etkisidir. Tüm zayıflama çaylarının içerisinde mutlaka biberiye bitkisi de bulunur. Hazmı kolaylaştırmasının yanı sıra bağırsakları da çalıştırması zayıflama konusunda biberiyeyi rakipsiz kılmaktadır. Tabi ki sadece biberiye çayı içerek zayıflamak mümkün değildir. Biberiye çayı sadece sizin diyetinizi destekleyen bir faktördür. İştah kesici özelliğinin yanı sıra sindirimi hızlandırması ve bağırsakları çalıştırması diyetiniz boyunca daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Biberiyenin yapraklarından elde edilen biberiye yağı cildin bir numaralı dostudur. Cildi sıkılaştırması ve esneklik vermesi nedeni ile biberiye yağı cilt bakım sektörünün sık kullandığı bitkiler arasında yer almaktadır. Ilık bir su içerisine katılan biberiye yağı ile cilt yıkanırsa cilt hem temizlenecek hem de gerginlik kazanarak daha genç bir görünüme kavuşacaktır. Yine bir litre suyun içerisine kekik yağı ve biberiye yağı eşit olarak katılıp bu suyun buharında yüzünüzü dinlendirmeniz cildinizi derinlemesine temizleyecek ve var olan sivilcelerinizden kurtulmanızı sağlayacaktır. Sivilceli ciltlerin en büyük düşmanı biberiye yağıdır. Biberiye yağı ile eşit miktarda karıştırılan kekik yağı sivilcelerin üzerine bir pamuk yardımı ile sürülüp kurumaya bırakılırsa sivilcelerin kurumasını sağlayacaktır. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI