işü

Bitkisel Çayların Zayıflamaya Etkileri

Kilo problemlerinin yaygın olduğu günümüzde, zayıflama amaçlı kullanılabilecek çok sayıda ürün piyasaya sunulmaktadır. Bunlar arasında zayıflama hapları ve zayıflama çayları en dikkat çekenlerdir. Zayıflatan çaylar arasında en çok adı duyulanlardan biri beşi bir yerde çayıdır. Bu çayın içerisinde, biberiye, kekik, funda yaprağı, mate yaprağı ve yeşil çay vardır. Bu bitkiler, tek olarak da içilseler, metabolizmayı hızlandırmaktadırlar. Bu sayede zayıflama kaçınılmaz olmaktadır. Bu 5 bitki bir arada içildiğinde ise, etkinliği ve yağ yakılmasındaki etkileri artmaktadır.

Mate çayı, obez kişilerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Birikmiş yağların yakılmasında son derece etkilidir. Metabolizmayı ciddi anlamda hızlandırır. İdrar yollarının düzenli çalışmasını sağlar ve fazla su bu sayede atılır. Ödem oluşmayacağından, şişlikler iner. Her yaştan kişiler için içilmesi uygundur. Bolca vitamin içerir, enerji verir ve diyetin yarattığı yorgunluğu da alır. 

Çok iyi bilinen yeşil çay ise, başarılı etkileri ispatlanmış bir içecektir. Bu çay da metabolizmayı hızlandırır. Terlemeyi tetiklediğinden, vücuttaki yağların ve gereksiz suyun atılmasını sağlar. Biberiye çayı, idrar yollarını temizler ve düzenler. Vücuttaki ödem, bir bardak biberiye çayı içilmesi ile fark edilir oranda yok olur. İdrar söktürücü ve böbrekleri çalıştırıcı etkisiyle funda yaprağı da tercih edilen çaylar arasında olmalıdır. Vücutta yağ birikmesinin önüne geçen funda yaprağı, birçok zayıflama hapının yapımında da kullanılmıştır. Kekik çayı ise, azla yağların ter ile atılmasını sağlar. Yalnız kekik çayı, doktor onayı olmaksızın kullanılmamalıdır. Zayıflama çayları kesinlikle şeker katılmadan içilmelidir. Hiçbir şey katmadan içmek en iyisi olsa da tatlandırıcı katılabilir. Günde en az 1 litre zayıflama çayı tüketilirse, kısa sürede kiloların verildiği görülecektir.

Zayıflama çaylarına ek olarak, diyet yapılması ve egzersizler ciddi destek sağlayacaktır. Sadece zayıflama çayı ile incecik olmak mümkün değildir. Ancak kalori miktarına dikkat edilip, egzersizlerle hareket sağlanırken, metabolizmanın hızlandırılması da çok önemlidir. Bu sebeple, zayıflama çayları, metabolizma hızlandırıcı olarak da kullanılabilirler. Her ihtimale karşı, daha önceden denenmemiş olan bitkiler çay için kullanılacaksa, doktora danışmakta yarar vardır. Onay alındığı takdirde, bu çaylar karıştırılarak her gün tüketilmelidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI