işü

Botoks Etkisi Yapan Maske

Botoks uygulaması, aşırıya kaçıldığında çirkin sonuçlara yol açmaktadır Ancak günümüzde,doğal ürünlerin kullanıldığı maskelerin mucizeler yaratabildiği anlaşılmıştır. Zamana yenik düşen ciltlerde, çeşitli kırışıklıklar ve mimik çizgileri ortaya çıkabilmektedir. Cildi gençleştirmek için, evde hazırlanan doğal maskelerle sonuç almak mümkündür.


Bir yumurtanın beyazı, 1 çay kaşığı şeker ile iyice karıştırılır. Temizlenmiş cilde, bu maske iyice uygulanır. Yarım saat bekletildikten sonra ılık su ile cilt temizlenir ve nemlendirici uygulanır. Bu maske, haftada 1 defa yapılmalıdır. Diğer bir maske tarifi içinse, ! adet domates blender kullanılarak sıvı hale getirilir. İçine 5 damla zeytinyağı eklenerek maske hazırlanır. Cilde sürülüp yarım saat kadar bekletilir, ardından ılık su ile temizlenir. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulamak idealdir. Bu maske botoks etkisinin yanında, kırışıklıkları da yok edecektir.

Haftada 1 kez uygulanması gereken diğer bir tarif ise, 1 yumurtanın beyazı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı şeker karıştırılarak elde edilir. Bu maske de, ciltte yarım saat bekletildikten sonra ılık su ile temizlenir. Botoks etkisini son derece fark edilir biçimde ortaya çıkaran bir maske de, 3 kat sürülerek uygulanmalıdır. Bu maske; 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çimdik tuz karıştırılarak hazırlanır. Malzemeler iyice karıştırılmalıdır. 
Ardından yüze eşit miktarda dağıtılarak sürülür. 10 dakikalık bir bekleme süresinin ardından, maskeden bir kat daha sürülür. Yine 10 dakika beklenmelidir. Süre dolduğunda 1 kat daha, son kat olarak sürülür ve 10 dakika daha beklenir. Toplamda maske yüzde 30 dakika bekletildikten sonra, ılık su ile yıkanır. Bu maskenin haftada 1 defa uygulanması uygundur.

Evde hazırlanabilecek olan bir diğer maske ise E vitamini içermektedir. Eczaneden alınan E vitamini kapsüllerinden, bir su bardağının 4’de 1’i kadarını kaplayacak miktarda bir kaba konulur. Bu kapsüllere 1 yemek kaşığı krem şanti eklenir. 1 adet muz da ezilerek bu karışıma katılır. Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra, yüz, boyun ve dekolte kısmına sürülmelidir. 15 dakika bekletilip, ılık su ile temizlenmelidir. Bu maskenin haftada 1 defa uygulanması, cildin daima genç görünmesini sağlayacaktır.

            
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI