işü

Dr.Mehmet Öz İle Mucize Diyet Programı

Ünlü doktor mehmet öz'ün uzun yıllar sonucu hastaları için özel hazırlamış oldugu bu diyet listesi ile 14 günlük bir zaman periyodu içerisinde yaklaşık 5 beden incelmenize olanak tanıyor. Aynı zamanda önerilen bu diyet listenin yanı sıra saglıklı yaşama dair tüm kurulları yerine getirmiş olucaksınız. Dr mehmet öz'ün önerdigi bu diyet listesini uygularken mutlaka gün içerisinde yaklaşık 40 dakika süre ile açık havada yürüyüş yapılması gerekiyor. Özellikle saglıklı bir yaşamı hedefleyen kişilerin lif açısından zengin gıdalar ile önerilen bu diyet programını uygulamaları gerekmektedir.  Saglıklı beslenme bakımından önemli olan liflerin özellikle meyve,sebze ve baklagil gibi gıdalarda büyük oranda bulunduguna dikkat çeken mehmet öz,bu gıdaların sık sık tüketilmesini desteklemektedir.

Dr mehmet öz diyet programı ile özellikle çalı fasulyesi,brokoli,enginar,kuşkonmaz,kabak,yeşil ve kırmızı lahana,bamya,şalgam,pancar,ıspanak,patlıcan gibi besinler ile programınıza agırlık vererek zengin bir çeşitlilik ortaya çıkarmış olucaksınız. Nohut,kuru fasulye,barbunya,mercimek, soya fasulyesi,ve börülce gibi besinlerin tüketilmesi ise diyet sırasında kan şekerinizi dengelemenizi saglıyacaktır. Aynı zamanda vücutta oluşan tatlı hissini düşürdügü gibi açlık ihtiyacınıda minumun seviyeye indiricektir.

Dr mehmet öz diyet programı aşamasında yogun olarak tüketilicek bazı besinleride açıkladı. Özellikle başta salata olmak ile beraber tüm çig gıdalardan gün içinde 500 gram'a kadar tüketilebilir. Bezelye,tatlı kırmızı biber,domates,,salatalık gibi besinleri ise sınırsızca tüketebilirsiniz. Bu besinlerin yanında mehmet öz'ün fazla tüketilmemesinden yana oldugu ürünlerde ön plana çıkmaktadır. Bunlar sırası ile, gün içinde en fazla 1 porsiyon pişmiş nişastalı sebze yada tahıllar(mısır,patates,pirinç,pişmiş havuç,ekmek) Kuru yemişlerden özellikle badem ve cevizin yüksek besleyici rolü nedeni ile yasak koyan öz, özellikle kuru yemiş tüketim oranını 30 gram ile sabit kalması gerektiginin uyarısında bulundu.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI