işü

Ellere 5 Adımda Kış Bakımı

Ellerimiz şüphesiz en çok görünen, en çok kullandığımız uzuvlarımız. Yüz bakımı ve makyaj için tonlarca para harcıyorken, ihmal etmeyip özen gösteriyorken kimi zaman ellerimizi unutabiliyoruz. Fakat eller de kendine has bir bakımı hakediyor.


Kış aylarında rüzgar, yağmur, toz toprak derken ellerin daha çok yıprandığı su götürmez bir gerçek. Gerek yeteri kadar havalandırılmadığı için ev içerisinde, gerekse sürekli eldiven veya cepler içinde kaldığından dışarıda eller oldukça zarar görüyor ve nemini yitirebiliyor.


Bu yazıda, kış aylarında kurutmadan, hırpalamadan, nasıl yumuşacık ve bakımlı ellere kavuşabileceğimizden bahsedeceğim.


1-Peeling: Peeling denince akla ilk önce yüz ve vücut geliyor fakat eller de düzenli peelingi hakediyor. Haftada 1 kere ölü derileri atmak, elleri hem yumuşatıyor, hem de alttaki canlı deriyi ortaya çıkarıyor. Fakat iri tanecikli peelinglerdense, ellere ve tırnaklara özel üretilmiş peelinglerin kullanılmasında fayda var. Piyasada bu konuda özelleşmiş çok fazla ürün olmadığından dilerseniz kendi peelinginizi evdeki malzemelerle yapabilirsiniz. Fincanın dibinde kalan kahve telvesini bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak ellerinizi nazikçe ovup duruladıktan sonra pamuk gibi ellere kavuşabilirsiniz.




2-Temizleme ve Arındırma: Ellerinizi çok soğuk veya çok sıcak sular kurutacaktır. Ilık suyla durulamalısınız. Ayrıca kış aylarında ellerinizi kurutmayan sabunlar tercih etmenizde fayda var. Bunun için kremli veya zeytinyağlı sabunları kullanmanız uygun olacaktır. Sterilizasyon açısından sıvı sabunlar öncelikli tercihiniz olmalıdır. Anti bakteriyel sabunlar cildin florasını bozabileceğinden uzun süre kullanımları sakıncalı olabilir. Ayrıca yıkadıktan sonra ellerinizi limon suyu veya gül suyu ile ovarsanız daha temiz, mis kokulu ellere sahip olabilirsiniz.

3-Nemlendirme: Ellere uygun nemlendiriciyi bulmak en önemlisi. Fazla yağlı ve zor emilen nemlendiriciler en sık kullanılan uzuvlar olan eller için pek uygun değil. Mümkün olduğunca tırnaklar için de uygun olan ve çabuk emilen nemlendiricileri gündüzleri tercih etmelisiniz. Dilerseniz geceleri zeytinyağı, argan yağı gibi doğal nemlendiriciler uygulayıp ellerinize pamuklu eldivenler geçirdikten sonra sabah yumuşacık ellere sahip olabilirsiniz.

4-Güneş Koruması: Güneşin zararlı ışınlarına kış aylarında da maruz kalıyoruz ve fotoyaşlanmanın etkileri ellerimizde deride kırışmalar, sarkmalar olarak kendini gösteriyor. Dışarı çıkmadan 15 dakika önce güneş koruma faktörlü bir el kremi uygulamak faydalı olacaktır.

5-Manikür: Ellerinize manikür yapmayı kışın da ihmal etmemelisiniz. Kış aylarında eller eldiven ve cep içlerinde çok sık kaldığı için havalanma şansı azalıyor. Bu nedenle haftanın en az 2 günü ellerinizi ojesiz bırakıp havalanmasına fırsat vermekte fayda var. 


Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI