işü

Güzel Bir Cilt Neme İhtiyac Duyar

Cilt bakımında ilk adım, cildin doğru nem oranına kavuşması ve korumasıdır. Güzel bir cilt için her şeyin temelini nem oranı oluşturmaktadır.

Özellikle kış aylarında, cildin nem oranı ciddi anlamda düşmektedir. Evlerde kalorifer ve ısıtıcı kullanımı da cildin nem oranını düşürmektedir. Buna ek olarak, bazı ilaçların kullanımı da ciltte kuruluğa neden olabilir. Kullanılan kozmetik ürünlerin seçiminde de dikkatli olmak gereklidir. Doğru seçilmeyen ürünler, cildi kurutur ve zarar verir.

Sigara kullanımı, birçok hastalığa neden olmasının yanında, cilde de büyük zararlar vermektedir. Sigara kullanan kişilerde, cildi besleyen kılcal damarların daraldığı ve işlevlerini tam olarak yerine getirmedikleri görülür. Banyo yapılması sonucu, cilt belli bir oranda nem alır. Ancak bu kısa sürelidir. Çünkü, su, derinin koruyucu yağ tabakasını azaltır. Mutlaka nemlendirici bakım uygulanması, bu sebeple şarttır.

Cilt kuruluğu her yaştan insanda görülebilir. Cildin tamamında veya bir bölümünde, çatlaklık, pullanma ve kızarma görülüyorsa, cildin nem oranı panik düzeyde düşmüş demektir. Cildin doğru nem oranına kavuşması için, en önemli başlangıç beslenmedir. Vitaminler gerektiği şekilde alınmalıdır. Bitkisel yağlardan zengin bir beslenme biçimi belirlenmelidir. Çeşitli sebze, meyve ve balık türleri, öğünlerde mutlaka alınmalıdır. Kafeinden ve alkolden uzak durulmalıdır. Kafein, vücutta su kaybını arttırır. Günde en az 2 litre su içilmesi şarttır.

Duş, elbette temizliğin temelidir. Ancak cildin nem kaybetmemesi için, en uzun duş süresi 15 dakika ile sınırlandırılmalıdır. Zeytinyağı içerikli duş jelleri kullanılabilir. Cilt kuruluğu yaşanıyorsa, kesinlikle kese uygulanmamalıdır. Duştan çıktıktan sonra, çok hafif bir kurulanma yeterlidir. 

Cilt, kupkuru olana kadar kurulanmamalıdır. Hafif kurulanmanın ardından, güvenilirliğinden emin olunan sağlıklı bir nemlendirici cilde masaj yaparak uygulanmalıdır. 
Ciltle temas eden iç çamaşırı gibi giysiler, mümkün oldukça pamuklu kumaştan seçilmelidir. Kullanılan tüm kıyafetler, imkan olduğu derecede kimyasallarla yıkanmamalıdır. Doğal ürünlerin kullanımı çok önemlidir. Kış aylarında, cilt düzenli olarak nemlendirilmeli, yaz aylarında ise özellikle güneşe çıkarken koruyucu ve sonrasında nemlendirici uygulanmalıdır. 
Evlerdeki nem oranı da aynı derecede önemlidir. Kaloriferli evlerde, radyatörlerin üzerine su kapları asılmalı ve havadaki nem oranı elden geldiğince korunmalıdır. Tüm bu uygulamalara rağmen, cildin nem oranında düzelme görülmezse, uzman bir dermatologa kontrole gidilmelidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI