işü

Keten Tohumu Diyeti

Keten tohumu diyeti, son yılların en gündemde olan diyetlerinden biridir. 6 Nobel ödülüne sahip olan Alman asıllı Doktor Johanna Budwig, uzun çalışmalar neticesinde, yağlar konusunda uzmanlaşmış olan bir kişidir. Bulduğu beslenme programının kişiyi kansere karşı koruduğunu ve kanser hastalarının da iyileşmesine yardım ettiğini belirtmektedir.

Keten tohumu diyetini bulmasının ardından, bunu dünya ile paylaşmıştır. Çeşitli onkologlar, bu diyet üzerinde çalışmalar yapmışlardır. Özellikle kanser konusunda, bu diyetin şimdiye dek bulunmuş en iyi formül olduğunda hemfikir olmuşlardır. 



Keten tohumu diyetinde, 100 gram süzme yoğurda 40 gram keten tohumu yağı katılarak, bu karışıma 30 mililitre kadar süt ilave edilmesi öneriliyor. Karışıma istenirse taze meyve katılabilir. Bu karışımın her gün tüketilmesi öneriliyor. Keten tohumu diyeti, özellikle kalp hastalıklarına, diyabete, eklem iltihaplanmalarına ve tümörlere iyi geliyor.Keten tohumu diyeti süresince, şeker ve şekerli gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir. Hayvansal yağlardan, mayonez ve benzeri soslardan, etten, margarin ve tereyağından kesin olarak uzak tutulmalıdır. Taze sıkılmış, havuç, elma ve pancar suyu içmek çok yararlı olacaktır. Nane çayı, kuşburnu çayı ve üzüm çayı tercih edilmelidir. Bu çaylar günde 3 defa içilebilirler ve istenirse bal katılarak lezzetli hale getirilebilirler. 

Siyah çay ise sabahları sadece 1 bardak içilebilir. Her sabah kahvaltıdan evvel lahana suyu içilmelidir. Kahvaltı öğünlerinde, keten tohumu yağı ile karıştırılan müsli yenmelidir. Bal karıştırılması da iyi olur. Mevsim meyvelerinden yenilebilir. Fıstık dışındaki kuru yemişler yenilebilir. Kahvaltıda bitki çayı içilebilir. Ayrıca keten tohumu diyetine özel olan karışım da, her sabah öğününde tüketilmelidir.


Saat 10.00 civarında elma suyu içilebilir. Başka bir sabah havuç suyu ve kereviz suyu tercih edilebilir. Bu sular taze sıkılmalıdır. Öğle yemeğinde salata yenilmelidir. Bu salataya keten tohumu yağı ve yoğurt ile yapılmış sos dökülmelidir.

Salatada yeşillik yerine, havuç, turp, kereviz ve lahana gibi gıdalar kullanılması daha iyi olacaktır. Yine buharda pişirilmiş sebze çeşitleri, patates, tahıl ve baklagiller yenilebilir. Meyve ile tatlandırılmış olan karışım da yenmelidir. 

Öğleden sonra, 1 bardak tam doğal şarap veya taze sıkılmış meyve sularından biri içilebilir. Meyve suyuna balla beraber keten tohumu ilave edilmelidir. Keten tohumu diyetinde, akşam yemeğinin saat 18.00 gibi yenmesi önerilmektedir.  İçinde mutlaka karabuğday bulunan, herhangi bir sebze çorbası seçilmelidir. Tahıl ekmeği yenilebilir. Ayrıca diyetin özel karışımına bal eklenerek üzüm suyu ile tüketilebilir. Keten tohumu diyetinin özel karışımı, 250 mililitre keten tohumu yağını mikserde, 450 gram az yağlı süzme peynir, 4 kaşık bal ve su ile karıştırılması ile elde edilir. Ortalama 5 dakika karıştırmak yeterli olacaktır. Süzme peynir yerine bazen veya her zaman süzme yoğurt kullanılabilir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI