işü

Meniere Sendromu ve Belirtileri

Meniere Sendromu Nedir?
İç kulak hastalıkları arasında yer alan Meniere Sendromu denge ve işitme kaybına neden olmaktadır. İlk kez 1861 yılında tanı konulan bu hastalık iç kulak sıvısının içerisinde mikrobiyotik oluşumların aşırı şekilde gelişmesi ya da hiç bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Hastalığın tam nedeni henüz kesin olarak belirlenememiş olmakla beraber iç kulak sıvısında hızlı bir artışa bağlı olarak oluştuğu düşünülmektedir. Artan bu sıvı oluşuman bağlı olarak kulak içinde yükselen basınç denge kaybına neden olurken basınca bağlı olarak kulak zarında oluşan deformasyon ise duyma kayıplarına neden olmaktadır.

Meniere Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
Meniere hastalığı belirtileri ne yazık ki çoğu zaman başka hastalıkların belirtileri ile karıştırıldığı için doktora başvuru hastalık ilerledikten sonra yapılmaktadır. Kulak sıvısının iç kulak içerisinde birikmesi sonucunda kulak zarının yırtılma ihtimalinin de bulunması hastalık belirtilerinin önemini de arttırmaktadır. Erken dönemde tanı konulan hastalar için gerekli müdahaleler yapılacağı için kalıcı işitme kayıplarının engellenmesi mümkündür. Meniere Sendromu belirtileri arasında hastaların doktora başvruda bulunmalarını sağlayan en ciddi belirtiler duymada yaşanan sıkıntılar ve denge bozuklukları olarak ortaya çıkmaktadır. Yine aniden ve sebepsiz olarak başlayan mide bulantıları ve kusma krizleri de meniere belirtisi olarak görülmektedir. Bu krizler genelde 20 dakika sürerken bazı hastalarda 24 saate kadar uzayabildiği görülmektedir. Özellikle yoğun stres altında olan kişilerde krizler sürekli olarak tekrarlanır. Yine yapılan araştırmalar aşırı tuz tüketiminin de meniere hastalığı için bir risk olduğunu ortaya koymuştur.

Meniere Hastalığı Sebepleri
Meniere hastasıyım diyen pek çok kişi neden bu hastalığa yakalandığını merak etmektedir. Ne yazık ki yapılan pek çok araştırmaya rağmen bu hastalığın kesin nedeni bulunamamıştır.

Meniere Hastalığının Doğal Tedavisi
Meniere tedavisindeki son gelişmeler hastalar adına umut vericidir. Hastalığın tedavisi için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta beslenme stilinin ve yaşam tarzının değiştirilmesidir. Tuz tüketimi mümkün olduğunca azaltılmalı ve stresten uzak durulmalıdır. Cerrahi tedav yöntemleri ise her zaman en son çare olarak düşünülmelidir. Özellikle de atakların sıklaştığı ve hastalığın günlük hayatını nerede ise yaşanamaz kıldığı durumlarda meniere ameliyatı düşünülmelidir.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI