işü

Sivilce Ve Akneler İçin Cilt Bakımı

Sivilce ve akne birbirinden farklı olan ancak bakıldığında ikisi de aynı görülen cilt rahatsızlıklarıdır. Sivilce ve akneye meyilli ciltlerde çeşitli dönemlerde bu tür sorunlar görebilmektedir. Cilt'te oluştugunda acı, ağrı ve kaşıntı gibi belirtiler de görebileceğiniz sivilce ve akneler için yapılacak ilk şey cildinizi temiz tutmanızdır. Özellikle yağlı ve karma ciltlerde görülen bu rahatsızlık düzgün yollardan tedavi edilmediğinde hem fiziksel hem psikolojik olarak büyüyen bir sorun haline gelir.



Sivilce ve akneler için cilt bakımı yapılmadan önce ciltteki gözenekleri açmak önemlidir. Bunun için evde kaynamış bir suyun üzerine başınıza bir havlu alarak yüzünüze almanız yeterlidir. Suyun buharı gözeneklerin genişlemesini sağlarken başınıza aldığınız havlu buharın yüzünüz dışında bir yere gitmesini engelleyecektir. Yüzünüzün çok yakın olmamasına da dikkat etmeniz gerekir. Sonrasında zaman kaybetmeden günlük kullandığınız temizleyicilerle yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Kullandığınız malzemeler cildinize uygun olduğunda sonuç verir. Ancak alerji, kaşıntı gibi bir olumsuzluk yaşamamak için ürün seçerken dikkat etmeniz gerekir. 

Yaptığınız tüm uygulamalara rağmen yüzünüzde hala sivilce ya da akne çıkıyorsa bunun için daha özel bir uygulama yapmanız gerekir. Evde kendinizin de yapabileceği formüller hem daha ucuz hem de doğal olacağı için kullanabilirsiniz. 

Sivilce ve akneler için cilt bakımı yapmak istediğinizde bilmeniz gereken ilk şey cildinizdeki yağ miktarını acil olarak azaltmanız gerektiğidir. Cildinizi yağdan arındırmak istediğinizde doğal bir yöntem olarak evinizdeki marul yapraklarını kullanabilirsiniz. Marul yapraklarının suyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

Sivilce ve akneler için cilt bakımı yapabileceğiniz ve evde uygulayabileceğiniz bir yöntem de limon kabuğu. Limon kabuklarını rendeleyip iki çorba kaşığı suyun içinde birkaç dakika bekletin. Su ile yumuşamış limon kabuklarını robottan geçirdikten sonra ezip püre haline getirin. Sonrasında cildinize maske olarak uygulayabilirsiniz. Limon hem cildinizdeki yağın arınmasına hem de cildinizin sıkışlaşmasına yardımcı olacağı için son derece ideal bir cilt bakım malzemesidir. 

Sivilce ya da akne gibi sorunlarınız olduğunuzda bilmeniz gereken iki şey vardır cildinizle ilgili. Bunlardan ilki yağlı ya da yağlı olmaya meyilli bir cildiniz olabileceği diğeri de yüzünüzdeki gözeneklerin kapanmış olabileceği. Bu ihtimallere göre bakım yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI