
Tarçın üzerine yapılan araştırmalar sonucunda tip 2 diyabeti tedavi ettiği ve şeker hastalığı üzerinde olumlu etkileri olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle şeker hastalarının düzenli olarak tarçın kullanması önerilmektedir. Tarçın insülin salgılanmasını dengede tuttuğu için özellikle de tatlıların üzerine toz tarçın serpilerek tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca bu özelliği sayesinde tarçın kalp krizi riskini de minimum seviyeye çekmektedir. Kandaki kötü kolesterol seviyesini belirgin şekilde düşürdüğü için kolesterol sorunu bulunan kişilerin tarçın kullanımı fayda sağlayacaktır. Günlük yarım çay kaşığı gibi az bir tüketimin bile kötü kolesterol seviyesini düşürmeye yeterlidir. Kalp damar sistemini güçlendiren tarçın aynı zamanda yüksek oranda kalsiyum ve lif barındırmakta ve bu özelliği sayesinde kalp damar sağlığını olumlu olarak etkilemektedir.
Amerika’da yer alan bir üniversitede gerçekleştirilen akademik çalışma sonucunda tarçının lenf kanseri ve kan kanseri üzerinde olumlu etkisi olduğu, tarçın sayesinde kanserli hücrelerin bölünme hızlarının düştüğü ve kanserin yayılımının gerilediği bilimsel olarak kanıtlanmış durumdadır. Ayrıca yüksek miktarda lif içerdiği ve salgılanan safrayı kontrol altına alan etken maddeler barındırması nedeni ile kolon kanserine karşıda koruyucu etkiye sahiptir.
Yorum Gönder