işü

Göz Altı Morlukları İçin Maske

Saglık dünyası ekibi olarak, bu yazımızda siz bayanların genel sorunu olan göz altı morluklarından nasıl kurtulacagınızı anlatıcagız.


Çay kürü

Özellikle zambak,papatya,ıhlamur ve lavanta çaylarının karışımından hazırlanan bitkisel kürler, gözlerde oluşan yorgunluk ve şişlik belirtilerini en alt seviyeye indirerek yüksek ölçüde etki saglamaktadır. Dogal yollar ile hazırlayacagınız bu özel karışım için birkaç demet ıhlamuru bir kasede bulunan sıcak suyun içinde yaklaşık 10 dakika süre ile beklettikten sonra sogumaya bırakın. Yumruk büyüklügünde bir pamugu sogutulmus olan çaya bandırarak göz kapaklarınızın üzerine masaj yapar gibi sürerek uygulayın. Bu işlemden yaklaşık 10 dakika sonra gözlerinizi yıkayın.

Göz altı torbaları için

1 su bardagı kaynatılmış suyun içine 1 yemek kaşıgı fındık yapragı ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar için bekletin. Bir süzgeç yardımı ile süzerek buzdolabında bekleterek sogutun. Sogutulmuş olan kabın içinde bekleyen karışımın içine iki parça pamuk bandırın ve göz çevrenizde oluşan torbaların üzerinde sabit kalıcak şekilde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.

Göz altı morlukları için

Papatya yada lavanta çayını hazırladıktan sonra sogumaya alın. 2 elinize pamugu alarak hazırlamış oldugunuz çayın içine batırarak göz çevrenize masaj yapar sekilde uygulayın.

Bir dip not olarak belirtilmesi gereken önemli ayrıntı ise 25 yasından sonra her bayanın göz kısımları için, hasarlı olsun yada olmasın kesinlikle krem kullanmasıdır.

Uzun arastırmalar sonucu göz kısımları için uygulanacak en iddalı yaglar arasında gelen avakado ve bugday yagı, haftada birkaç defa sıklık ile denenmelidir.

Göz altı morlukları için 

Orta boy bir kap içerisine 1 çay bardagı soya yagı,badem yagı ve avakado ilave edilerek birkaç dakika karıştırılır. İşaret parmaklarınızı kullanarak kapta bulunan bu karışımı göz kısımlarınıza masaj yapar gibi agır haraketler ile sürün. Bu özel karışımı gece yatmadan önce göz kısımlarınıza uygulayarak uykuya dalın ve sabah kalkınca yüzünüzü yıkayın.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI