işü

5 günlük tüm vücut yenileme planı

Vücudunuz bütün enerjisini kaybetmiş gibi mi hissediyorsunuz? 5 günlük planım, sizi en çok rahatsız eden 5 bölgeyi yenileyecek, böylece eski enerjinize kavuşacaksınız. Bitkin mi hissediyorsunuz? Yalnız değilsiniz.Çoğumuz, yaşlandıkça duyularımız, dış görünüşümüz, enerjimiz, cinsel dürtülerimiz ve hatta zihnimiz gibi birçok cepheden aniden saldırıya uğramış gibi hissederiz. Amerika’da, ülke çapında yapılan anketlerden yola çıkarak en çok ihtiyacınız olan 5 yoldan vücudunuzu eski enerjisine kavuşturacak 5 günlük bir plan hazırladım.

1. GÜN: Duyularınızı geliştirin

Dokunma duyunuzu geliştirin
Elinizdeki dokunma duyusunu test etmek için kollarınızı aşağı doğru tutun ve el bileklerinizi birbirine bastırarak 10 saniye tutun. Başparmak, işaret parmağı ya da orta parmağınızda uyuşma veya karıncalanma hissederseniz bu sinir sıkışması olduğu anlamına gelir. Sinirlerinizdeki duyuyu korumak ve güçlendirmek için her gün 100 mikrogram B12 vitamini alın. Özellikle vejetaryenler bu eksikliğe daha yatkındırlar. Takviyeyi dilinizin altına yerleştirmeyi deneyebilirsiniz çünkü yutulduğunda birçok kişide emilimi düşüktür.

Koku alma duyunuzu geliştirin
Koklama duyunuzu test etmek için bir alkollü mendil kutusu alın ve göbek deliği hizanızda açın. Nefes alın ve kokusunu algılayıp algılayamadığınıza bakın. Sonra mendili burnunuza yaklaştırmaya başlayın ve koklamaya devam edin. Mendilin kokusunu, burnunuzdan 20-30 cm uzaklıkta, aşağı yukarı göğüs hizasındayken alıyorsanız, bu normal. Ancak kokuyu burnunuzdan 12 cm uzaktayken hala algılayamıyorsanız, bu koku alma duyusu kaybı olduğunu gösterir. Koku alma duyunuzda azalma varsa günlük 600 mg alfa lipoik asit kapsülü alarak koku alma sinirini uyarın. Beynin Alzheimer’dan ilk etkilenen bölümlerinden biri, koku alma duyunuzdan sorumlu olan bölgedir.

Tat alma duyunuzu geliştirin
Tat alma duyunuzu test etmek için 1 gram çinko sülfatla (vitamin satılan mağazalarda bulabilirsiniz) 1 litre saf suyu karıştırın. Ağzınızda çalkalayın ve yutmadan önce 10 saniye ağzınızda tutun. Metalik bir tat almıyorsanız bu bir sorun olduğunu gösterir. Tat alma duyusu eksikliği yaşıyorsanız günde 15 mg çinko takviyesi alın. 2-3 haftada tat alma duyunuz geri gelmelidir. Gelmezse, doktorunuza danışın.
2. GÜN: Cildinizi canlandırın
Cildiniz yaşlandıkça sadece kırışıklıklar belirmez, aynı zamanda gençlikten gelen taze ve canlı görüntünün yerini matlık ve kuruluk alır. Birlikte kullanıldığında, tarçın ve Hint cevizi (küçük Hindistan cevizi) ince çizgileri yumuşatabilir ve cildinizin parlamasına yardımcı olabilir. Hint cevizi, melanosit denilen pigment hücrelerini etkisiz hale getirerek yaşlılık lekelerini azaltır. Tarçın ise ince çizgileri ve küçük kırışıklıkları doldurarak cildi dolgunlaştırmaya yardımcı olur.

Hint cevizi ve tarçından yüz ve vücut şampuanı
Bu düşük maliyetli ve cildi tazeleyici şampuanı hazırlamak için 6 çay kaşığı toz tarçın ve Hint cevizini kahve makinenizin filtresinden geçirin. Karışımı doğrudan ılık suyla dolu küvete dökün ve içine girin. Yüz veya vücut kürü olarak kullanmak içinse her gün, karışım soğuduktan sonra 10 dakika cildinizde bekletebilirsiniz.
3. GÜN: Cinsel yaşamınızı harekete geçirin
Cinsel dürtülerin azalması, özellikle günün sonunda moda girmek için fazla yorgun olan kadınların ortak şikayetidir. Cinsel yaşamınızı hareketlendirmek için afrodizyak etkisi göstererek sizi ateşlendirebilen ama aynı zamanda da ateşinizi söndürebilen yiyecekleri keşfetmelisiniz.

Cinsel yaşamınızı olumsuz etkileyen yiyecekler
Soya fasulyesi: Edamame denilen haşlanmış ve tuzlanmış taze soya fasulyesi gibi soya yemekleri, testosteron ve östrojen arasındaki dengeyi bozan fito östrojen içerir. Günde 25 gramdan fazla soya tüketimi önerilmiyor.
- 2 fincan soya fasulyesi = 25 gram izoflavon
- 12 fincan soya sütü = 25 gram izoflavon

Kahve: Fazla kahve tüketimi, kortizol gibi stres hormonlarını aniden artırarak sizi ‘savaş ya da kaç’ moduna sokar ve rahatlamayı zorlaştırarak libidonuzu düşürür. Partnerinizle samimileşmeden önce kahve tüketmeyin. Kahve libidoyu düşürse de, koruyucu ve hastalıklarla savaşıcı bazı özellikleri vardır.

Lahana turşusu: 70 gram lahana turşusu neredeyse 1000 mg tuz içerir ve bu oran günlük tavsiye edilen miktarın yüzde 40’ına tekabül eder. Aşırı tuz tüketimi, hipertansiyona neden olarak damarları daraltır ve libidoyu düşürür. Lahana turşusu yemeden önce suyla durulayarak fazla tuzun atılmasını sağlayın.
Cinsel yaşamınızı olumlu etkileyen yiyecekler

Armut: Bu meyve, seks hormonlarının oluşumunu harekete geçiren bir mineral olan bor içerir.
Karpuz: Sitrülin amino asidi bakımından zengin olan karpuz genital bölgelere kan akışını artırır.
Sarımsak: Bu keskin otsu bitki, cinsel organlara kan akışını hızlandıran alisin amino asidi içerir.
4. GÜN: Hareketlerinizi kolaylaştırın
Yaşınız ilerledikçe eklemlerinizdeki kıkırdak ve kayganlık azalır ve sürtünme artar. Bu da, enflamasyona neden olarak yalnızca ağrı ve huzursuzluk hissini alevlendirmekle kalmaz aynı zamanda hasara da neden olabilir. Bunun meydana geldiği yer genellikle dizlerinizdir.

1. Rahatlatın
Eklem ağrısını hafifletmek için sızlayan yere dağ tütünü (arnika) içeren jel sürün. Sonra, eklemin etrafını elastik bir bandajla, ekleme esneklik kazandırması için çapraz hareketlerle (8 rakamı çizer gibi) sarın. Çok sıkı sarmamaya dikkat edin. Bu uygulama enflamasyonu azaltır ve kol, omuz, ayak gibi vücudun her kısmına uygulanabilir.

2. Sağlamlaştırın
Merdiven egzersizi
Problemli dizdeki kasları sağlamlaştırmak için bu basamak egzersizini uygulayın. Problemli olan bacakla merdivene adım atın. Yavaşça geri gidin ve topuğunuzu hafifçe vurun. Tekrarlayın. 3 dakika boyunca devam edin. Çömelme egzersizi Dizlerinizi kuvvetlendirmenin bir başka yolu... Bir bacağınızı yukarı ve dışarı doğru kaldırın. Diğer bacak üzerine çömelin. Bu hareket dizlerinizi kuvvetlendirmeye yardımcı olur.

5. GÜN: Hafızanızı kuvvetlendirin
Beyninizi canlandırmak için bu yiyecekleri deneyin.

- Kırmızı soğan, sağlıklı beyin fonksiyonlarına katkıda bulunan bir fito kimyasal olan kersetin içerir.
- Patlıcan, beyin hücre zarlarındaki lipid ve yağları koruyan nasunin denilen antioksidan madde içerir.
- Biberiye, Alzheimer hastalığını önleyen sinir koruyucu özelliklere sahip karnozik asit içerir.
- Ispanak, Alzheimer’a karşı koruyan besin maddesi; folik asit bakımından zengindir.
- Tam tahıllı makarna, hafızayı kuvvetlendiren bir B vitamini olan tiamin bakımından oldukça zengindir.
- Yer fıstığı, genel beyin fonksiyonlarına destek olan bir diğer B vitamini olan kolin içerir.

Sürekli olarak az uyumanın sağlığa zararları nelerdir?
Başlıca bazı istisnalar dışında uyku, sekse pek benzemez. İple çektiğiniz ve zamanı geldiğinde harika hissetmenize neden olan bir şey olduğu doğru. En önemlisi de şu ki, uyku, patronunuza benzer. Rahatsız edilmediğinde daha makbul olur. Yetersiz uyku dikkat dağınıklığına, daha yorgun olmanıza, daha çok yemenize neden olur ve kaza risklerini artırır.
Ayrıca, yorgun olmak kendinizi yaşlandıran seçimler yapma riskinizi artırır (yorgun olduğunuzda somon füme hazırlamaktansa duble çizburger söylemek daha kolayınıza gelir).
Eğer uyku apnesi sorununuz varsa, 8 saat uyumak bile yetmeyebilir çünkü uyku ne kadar çok bölünürse ihtiyacınız olan yenileyici REM uykusu ve yavaş dalga uykusunu yeteri kadar alamazsınız.

Uyku hapları, TV bağımlısı nöronları durdurarak kısa vadede işe yaradığı için iyi bir fikir gibi görünse de bağımlılık yapıcı özelliği olduğu için uzun vadede zararlı etkileri görülebilir.
Yoğurdun bağışıklık sisteminize faydası nedir?
Pastörize edilmemiş yoğurt, sütün yoğurda dönüşmesini sağlayan laktobasil isimli sağlıklı bakteriler içerir. Aynı zamanda mantar kaynaklı enfeksiyonlarla savaşması da yoğurdun faydalarından bir diğeri. Vücudunuzda gelişmemesi gereken mantarın büyümesini engeller. Eğer yoğurt sevmiyorsanız, laktobasili kapsül olarak tüketebilirsiniz. Günde iki kere 20 miligram alınabilir
Kaynak: Posta.com

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI