işü

Omuz Agrısı Tedavisi Nasıl Yapılır

İlerleyen yaşlarda etkisini daha fazla göstermeye başlayan vücut ağrıların başında omuz ağrısı gelmektedir. Her on kişiden altısı omuz ağrısı çektiğini belirtmektedir. Bu ağrıların nedenleri zorlama, kaza gibi durumların dışında yanlış oturma, dik durmama ve yanlış yastık seçimi gibi etkenlerden de kaynaklanmaktadır. Omuz ağrısı tedavisi ağrının nedeni saptandıktan sonra başlar.

Omuz ağrısı tedavisi için birçok yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemlerin başında ilaç tedavisi gelmektedir. Özellikle orta yaşlı kişilerde romatizma olarak görülebilen omuz ağrısı için romatizma ilaçları kullanılmaktadır. Ayrıca ağrının hafiflemesi için ağrı kesici ilaçlar ve acıyı hafifletmek için ise kas gevşeticiler kullanılmaktadır. Bu ilaçlar kalçadan enjeksiyon yöntemi ile ağızdan ve krem olarak hastaya önerilmektedir.

Omuz ağrısı için yapılan enjeksiyonlar genel olarak anestezi etkisi gösteren ilaçlar ve kıkırdak yenileyici karışımlardır. Bir diğer tedavi yöntemi ise, fizik tedavidir. Ağrının neye bağlı gerçekleştiği saptandıktan sonra ve hangi evrede devam eden bir hastalık olduğu tespitinin ardından fizik tedavi aşamalı olarak uygulanmaktadır. İlk evrede ağrıyı dindirecek akımlar ve soğuk şoklama tedavisi uygulandıktan sonra oldukça derine etki eden dirin ısıtıcı olarak bilinen yöntem uygulanmaktadır. Rehabilitasyon araçları ile yapılan tedavinin amacı ise hareket kabiliyetini arttırmaktır. Rehabilitasyon araçlarının başında, makaralı kaldıraç, tırmanma merdiveni, amuz çarkı gibi aletler bulunmaktadır. Omuz ameliyatları ilerleyen yaşlarda oldukça risklidir. Bu nedenle öncelikle fizik tedavi yöntemine cevap verebilirliği kontrol edilir. Ancak cerrahi bir müdahale gerekli ise hastanın yaşı göz önünde bulundurularak müdahale edilmektedir.

Omuz ağrısı tedavisi olan masaj kas zorlanması, zedelenme, omuz sıkışması gibi durumlarda uygulanmalıdır. Ancak bu uygulama öncesi mutlaka doktor tarafından muayene şarttır. Omuz ağrısına neden olan, ağır yük kaldırma, cereyan da kalma, uzun süre kolları yukarıda veya sabit tutma, dik oturmama, spor alışkanlığı olmaması gibi durumları ortadan kaldırmak için düzenli egzersiz yapmak doğru yastık seçimi yapmak ve sadece omuzu değil tüm vücudu fazla zorlamamak gerekmektedir. Kemiklerimizin arasında bulunan yumuşak doku oldukça hassastır ve zamanla aşınma nedeni ile kaybolur bunun sonucu kireçlenme ve sonrasında ağrılar meydana gelir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için vücudu spor yaparak ısıtmak ve hareket kabiliyetini arttırmak gerekmektedir.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI