işü

Kilo Aldıran Vitaminler Hangileridir

Kilo alma ihtiyacı hisseden kişilerin öncelikle  kilo aldıran vitaminler yönünden zengin protein ve karbonhidrat bakımından degerleri besinleri tüketmeleri gerekmektedir. Bu şekilde alınan kilolar saglıklı oldugu kadar aynı zamanda vücut için besleyicidir. Yanlış tüketilen besinlerin kalori miktarlarına bakılarak alınan protein ve karbonhidratlar kilo almanızı sagladıgı gibi damar tıkanıklıgı başta olmak üzere ciddi saglık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bunun sebebi vücuda giren her besin grubunun kalorisi degişkenlik gösterdiginden, kalori ile birlikte vücudun ihtiyaç duydugu vitamin ve minerallerinde aynı anda beraber alınması önem taşımaktadır. 

Dogru besin degerleri ile alınan kaloriler ve bunun beraberinde vücudu saglık açısından besleyen ve onaran vitamin ve mineraller en saglıklı kilo alma yöntemleri arasındadır. Kilo artışında büyük öneme sahip olan kilo aldıran vitaminler iştahı arttırdıgı gibi aynı zamanda vücutta bulunan diger önemli 
fonksiyonların düzgün ve orantılı şekilde çalışmasına katkıda bulunur.

Peki hangi vitaminler kilo aldırır ?

Yanlızca vitamin ve multivitamin takviyesi ile kilo artışını saglamak kesin çözüm degildir. Kilo artışını saglayabilmek için ilk olarak vitamin,mineral,protein,yag asidi ve besin degerleri açısından güçlü bir beslenme programı ile kilo artışını yakalayabilirsiniz. Bunun yanında gerek duyulması durumunda bilimsel tespitler ile kanıtlanmış kilo aldıran vitaminler işinizi kolaylaştırdıgı gibi vücut için günlük besin degerlerini karşılayacaktır

C Vitamini: Bilindigi gibi metebolizmanın hızlı çalışması kilo almanın önündeki önemli engellerden biridir. C vitamini metabolizma hızını düşürdügünden kilo alma konusunda etki göstermektedir. Yüksek hızda çalışan metabolizmaya sahip kişiler sıklıkla C vitamini takviyesi ile gün içinde kilo artışı yönünde vücudu kordine etmeleri gerekmektedir. Günlük düzeyde tüketilen c vitamini miktarının aşırıya kaçılması ise başta mide rahatsızlıkları ile ishale neden olmaktadır.

D Vitamini: Güçlü kemik yapısına sahip olmak için kullanılan D vitamini aynı zamanda gebelik aşamasında olan bayanlarda dengeli kilo artışını saglayan vitaminler arasında gelmektedir. D vitamini vücudun kemik yapısını saglamlaştırdıgı için dengeli kilo artışının büyük ölçüde bir parçası olan egzersiz haraketlerine karşı vücudun direncini yükseltiyor. Süt ürünleri başta olmakla birlikte et ve deniz ütünlerinden sıklıkla bu vitamini almanız mümkün.

Tiamin (B1 Vitamini): Su içerisinde çözünebilme özelligine sahip b vitaminleri grubundan olan tiamin iştah açıcı etkisi sayesinde vücudun kilo alma potansiyelini arttırmaktadır. Esmer pirinç, tahıllı ekmekler ile et türü besin kaynakları tiamin vitamini açısından güçlü degerlere sahip olan gıdalardır.

Kilo Almayı Saglayan Mineraller

Çinko: Günlük hayatta tüketilen besinler arasında alınamayan nadir vitaminlerden biridir. Çinko barındırdıgı minerali açısından tüketilmedigi takdirde iştahın minumun seviyeye inmesine sebeb olarak kilo artışını zorlaştırabilir. Yetişkinler için günlük hayatta tüketilmesi gereken çinko miktarı erkeklerde 11 mg olarak hesaplanmaktadır. Bayanlar için tüketilmesi gereken çinko miktarı ise 8 mg düzeyindedir. Tüketilen çinko iştah seviyenizi arttırdıgı gibi yemek yemenizi kolaylaştırır. Başta çinko yönünden kaliteli besinler olan deniz mahsulleri, et ürünleri, kuruyemiş ve süt ürünlerini gün içerisinde tüketmenizde büyük önem var.

Demir: Yapılan bilimsel aratırmalardan çıkan sonuçlarda demir eksikligi bakımından eksiklik çeken çocuklarda kilo artışı gözlenememiştir. Günlük hayatta demir vitamininin alınmaması durumunda ilerideki yaşlarda başta zihinsel gelişim olmak üzere fiziksel aktivitelerde zorlanmalar meydana gelmektedir. Yeşil yapraklı bitki ve sebzeler demir vitamini açısından besleyici öneme sahip besin kaynakları arasında yer almaktadır.

Keratin: Kratin özellikle spor salonlarında yüksek egzersişz faliyetlerinde bulunan kişiler tarafından kullanılarak vücutta öne çıkan enerjiyi açıga çıkartarak kas kütlelerini geliştirmek için kullanılmaktadır. Vücut tarafından emilen keratin yogun fiziksel aktiviteyi uzattıgı gibi kas kütlesindeki dayanıklıgı arttırıyor. Kretin toz olarak kullanıldıgı gibi et ürünleri ve deniz mahsulleri gibi besinler tarafından alınabilmektedir.

Kilo aldıran vitaminler akla gelince yukarıda saydıgımız liste şeklinde hazırlanmış gıda takviyelerinden yararlanılabilir Fakat yanlızca bu vitamin ve mineraller ile kilo almak yerine vücudun dengeli beslenme programına ihtiyacı oldugunu hatırlamakta büyük önem var. Dengeli bir beslenme programı ile alınan kilonun vücutta yag olarak depolanmasının önüne geçebilmek için fiziksel aktivite ile kas kütlesinin artışını gerçekleştirebilirsiniz
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI