işü

Akciger Kanseri Nasıl Ortaya Çıkar

Akciğer kanseri hücrelerde meydana gelen mutasyonlar sonucu ortaya çıkan bir kanser türüdür. Akciğeri meydana getiren hücrelerden tek birinin bile DNA’sında bozulma yaşanması sonucu kanser oluşur. Kanserli hücreler çoğalarak kanserin yayılmasına neden olur. Kanserin erken evrede yakalanması halinde bu sorunlu hücreler temizlenerek kanser tedavi edilir. Ancak kanser tedavisi için gerekli olan en önemli şey kanserin erken evrede yakalanabilmesidir. Bu nedenle kanserin nasıl ortaya çıktığı çok iyi bilinmeli ve erken evre kanser belirtileri takip edilmelidir.

Peki akciğer kanseri nasıl ortaya çıkar?
Akciğer kanserini diğer kanser türlerinden ayıran en önemli özelliği belirtilerin çok geç ortaya çıkmasıdır. Akciğer kanseri belirtileri son derece hafif belirtilerdir. Üstelik hafif ateş, hafif öksürük ve yorgunluk gibi ortaya çıkan ilk akciğer kanseri belirtileri başka pek çok hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan basit belirtilerdir. Bu nedenle çoğu kişi doktora başvuruda bulunmaya gerek duymaz. Ancak bu süre boyunca akciğer kanseri sinsi bir şekilde ilerlemeyi sürdürmekte ve bu ilerlemeye bağlı olarak daha ciddi belirtiler olan geçmeyen inatçı öksürük, hızlı kilo vermek ve kan tükürmek gibi ciddi belirtiler ortaya çıkmaktadır.

Akciğer kanseri aslında tespiti son derece kolay bir kanser türüdür. Sadece çekilecek basit bir akciğer filmi bile kanserin yakalanmasını sağlamaktadır. Ayrıca akciğer kanserinin anlaşılması için balgam testi gibi testler de bulunmaktadır. Bu testlerin uygulanması halinde akciğer kanseri olup olmadığı anlaşılmaktadır. Burada önemli olan akciğer kanserine yönelik araştırma yapılmasını sağlamaktır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI