işü

Bel Fıtıgı Ameliyatı Nasıl Yapılır

Bel fıtığı ameliyatı çok ciddi bir ameliyat olup ameliyat öncesinde mutlaka diğer bel fıtığı tedavi yöntemlerinin denenmiş olması gerekmektedir. Yani bel fıtığı ameliyatı hastanın diğer tedavi yöntemlerine cevap vermemesi ve hastalığının ilerlemesi halinde seçilmesi gereken bir yöntemdir. Mikro cerrahi yöntemlerinin kullanıldığı bel fıtığı ameliyatları daha güvenilir bulunmaktadır.


Mikro cerrahi yönteminin kullanıldığı ameliyatlarda daha küçük kesiler açıldığı için hastanın iyileşme süreci ile beraber hastaneden taburcu olarak günlük yaşamına dönme süresi kısalmaktadır.  Endoskopik yöntemlerin yetersiz kalması ve hastaya müdahalenin zorlaşması halinde açık ameliyata geçiş riski her zaman bulunmaktadır. Bel fıtığı ameliyatının ana amacı sinire baskı yapan kıkırdak dokunun temizlenmesi ve bu bölgenin rahatlatılmasıdır.


Bel fıtığı ameliyatı sonrası ameliyat olan kişilerin günlük yaşamlarında çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bel fıtığı ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli unsun aşırı kilo almaktan kaçınılmasıdır. Yine aşırı ağır eşyaların kaldırılmaması, hareket ederken ani ve biçimsiz hareketlerden kaçınılması, otururken doğru pozisyonda oturulması gibi ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır. Bel fıtığı ameliyatından sonra dikkat edilmesi gerekenler aslında bel fıtığına yakalanmamak için alınması gereken önlemler ile aynıdır. Yani dikkat edilecek maddeler sadece ameliyat olan kişiler için geçerli maddeler olmayıp bel fıtığından korunmak isteyen kişilerin de dikkat etmeleri gereken hususlar arasında yer almaktadır.  

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI