işü

Beyin Kanaması Sonucları

Beyin kanaması sonuçları kanamanın boyutuna ve etkilenen bölgeye bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. En sık rastlanılan beyin kanaması sonuçları yüzde çarpıklık, konuşma bozukluğu, vücudun belli bir bölgesini hareket ettirememe ve felçtir. Ayrıca kelimeleri söylerken zorlanma ve telaffuz bozuklukları da beyin kaması sonrası ortaya çıkan komplikasyonlar arasında yer almaktadır.


Beyin kanaması sonucu ortaya çıkan belirtiler genelde kalıcı olarak gerçekleşen hasarları göstermektedir. Bunun ana nedeni sinir hücrelerinin kendisini yenileyemesi ve ölen hücrelerin tamamının kalıcı olarak kaybedilmesidir. Yani beyin kanaması sonucu ortaya çıkan konuşma bozukluğu belirtisi beyinin bu alanında meydana gelen hücre ölümleri sonucu ortaya çıktığı için beyin kanaması tedavisi tamamlandıktan sonra da görülmektedir. Bu nedenle beyin kanamasına çok hızlı bir şekilde müdahele edilmesi gerekir. Hızlı müdahale daha az beyin hücresinin ölümü anlamına geldiği için beyin kanaması tedavisi sonrasında da daha az hasar anlamına gelmektedir.

Erken dönemde yapılan tedavinin en önemli yararı henüz tam olarak ölmemiş olan hücrelerin kurtarılmasına olanak sağlamasıdır. Beyin kanaması geçiren kişilerin sonrasında yaşamlarına daha dikkat etmeleri ve özellikle de tansiyonlarını kontrol altında tutmaları gerekir. Beyin kanaması nedeni belirlendikten sonra sonrasında alınacak önlemler belirlenir. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerde bu ilacın dozajının ayarlanması, tansiyona bağlı olarak gerçekleşen beyin kanamalarında tansiyonun kontrol altında tutulması ve gün içerisinde tansiyonu yükseltecek aşırı hareketlerden kaçınılması zorunludur.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI