işü

Seker Hastalıgı Tedavisi

Şeker hastalığı tedavisi için uygulanacak yöntem hastalığın tanı konulduğu evreye, hasta olan kişinin yaşına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak belirlenmektedir. Hastalık erken evrede yakalandıysa, kişinin başka bir sağlık sorunu yok ise ilk önce uygulanacak tedavi yöntemi şeker hastası olan kişinin sıkı bir diyete alınmasıdır. Yağ seviyesinin ve proteinin kontrol altına alındığı, sofra şekeri gibi hızlı sindirilen şeker türlerinin yasaklandığı ve vücut tarafından ihtiyaç duyulan vitamin ve mineralleri sağlayacak yeşil yapraklı sebzelerden zengin olan diyetler uygulandığı takdirde kandaki şeker seviyesi daha kolay şekilde kontrol altında tutulmaktadır.

Diyetine dikkat eden, düzenli olarak egzersiz yapan kişilerde kandaki şeker seviyesinin kontrol altında tutulması çok daha kolaydır. Ancak diyetine uymayan kişilerde şeker seviyesi hızlı bir şekilde yükseleceği için ek önlemler alınması gerekir. Şeker hastalığı; tip 1 şeker hastalığı ve tip 2 şeker hastalığı olarak ikiye ayrılmaktadır. Tip 2 şeker hastalığı tedavisi için diyet ve sporun etkisiz kaldığı yerde şeker  hapı kullanımına başlanır.

Şeker hapının da kandaki şeker seviyesini kontrol altına almakta yetersiz kalması durumunda en son uygulanacak şeker hastalığı tedavi yöntemi insülin iğnesi kullanımıdır. İnsülin iğnesi kullanımı kullanılan iğnenin etki ve kalıcılık süresine göre planlanmakta ve genelde düşük dozlu iğneler her yemek sonrası enjekte edilerek şeker seviyesinin kontrol altında tutulması amaçlanmaktadır. Tip 1 diyabet hastalığı tedavisi için uygulanan değişik bir yöntem ise hastaya pankreas nakli yapılmasıdır. Ancak pankreas nakli sonrası vücudun yeni nakil edilen hücreleri reddetmesi nedeni ile bir süre sonra yine şeker hastalığının nüksetmesi riski bulunmaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI