işü

Boyun Tutulması Nedenleri

Boyun tutulması çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan ve boynun istenilen tarafa çevrilememesine neden olan ya da boyun hareket ettirildiğinde ağrı hissedilmesine neden olan bir hastalıktır. Boyun tutulması nedenleri arasında ilk sırada gece yatış pozisyonu yer alır. Çok yüksek ya da çok alçak bir yastıkta yatmak ya da yastığın gece kayması sonucu yastıksız yatmak gibi nedenler boyun tutulmasına neden olabilmektedir.

Bunun yanı sıra başın uzun süre hareket ettirilmeden aynı pozisyonda tutulması, başın çok uzun süre dik tutulması, başın aniden çevrilmesi, çok ağır bir yükün zorlanarak kaldırılması ve çok yoğun bir psikolojik baskıya maruz kalınması bile boyun tutulmasına neden olabilmektedir. Boyunda bulunan kasların kasılması ve spazm oluşması genelde çok ağrılı bir tablonun oluşmasına ve kişinin günlük işlerini bile yapmasını engelleyecek seviyelere gelebilmekedir. Boyun ağrısı yaşayan kişilerin yapmaları gereken ilk şey bol bol dinlenmektir. Boynu zorlamadan dinlenmesini sağlamak ve doktor reçetesi ile kas gevşetici kremler ile ağrılı bölgeye masaj yapmak hastaları rahatlatacak basit önlemler arasında yer alır.

Özellikle kas gevşetici kremler ile yapılan masaj sonrası hastaların büyük bir bölümünde rahatlama görülmektedir. Kremlerin etkisiz kaldığı durumlarda ise yine sadece doktor reçetesi ile kullanılabilecek kas gevşetici ilaçlar bu bölgede kasılan kas ve sinirlerin gevşemesini sağlayarak sizi rahatlatacaktır. Boyun tutulması genelde bu tip basit önlemler ile geçer ve hastanın başka bir tedaviye ihtiyacı kalmaz. Ancak boyun tutulmasının alınan tüm önlemler ve uygulanan yöntemlere rağmen 3 günden daha uzun sürmesi halinde doktora başvuruda bulunulması büyük önem taşımaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI