işü

Güzel Avrat Otunun Faydaları Nelerdir

İlk bakışta kiraza benzeyen meyveleri ile dikkat çeken güzel avrat otu mor çiçekleri olan, mevyesi siyah renkli, kötü bir kokuya sahip ve zehirli olan bir bitkidir. Bu nedenle kullanımında çok dikkatli olunması gerekir. 1,5 metreye kadar uzayabilen bu bitkinin kökleri ve yapraklarından yararlanılır. Evde kullanımı son derece tehlikelidir ve sadece uzman kişiler tarafından hazırlanan karışımların içinde yer almalıdır.
Güzel avrat otuna bağlı olarak gelişen zehirlenmelerde aşırı sinir, boğaz kuruluğu, şiddetli baş ağrısı, sayıklama, aşırı susuzluk hissi ve halüsinasyon görme yer almaktadır. Güzelavrat otunu kullandıktan sonra bu belirtilerinin birinin bile ortaya çıkması halinde hemen en yakın sağlık kurumuna başvruruda bulunulması gerekmektedir. Güzel avrat otu çok tehlikeli bir bitki olmasına rağmen büyük bir şifa kaynağı olması nedeni ile yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılmaktadır. Özellikle de ağrı kesici etkisi nedeni ile hemen hemen tüm ağrı kesici ilaçların içinde etken madde olarak güzel avrat otu kullanılmaktadır.

Yine son yıllarda keşfedilen olumlu özellikleri sayesinde Parkinson hastalığı ile mücadelede bu bitkiden yararlanılmakta ve Parkinson şikayetlerini azaltmak için bu otun içerisinde bulunan güçlü etken maddelerden yararlanılmaktadır. Kışın çok sık görülen bademcik iltihaplanmalarında ve kronik faranjit hastalında çok etkilidir. Genelde Astım, kalp, bağırsak, sinir ve sindirim sistemi hastalıkları ile mücadele için üretilen ilaçların bir çoğunda güzel avrat otundan yararlanılmaktadır. Kalbi yavaşlatıcı özelliği bulunduğu için kalp ritmi düzensiz olan ve bradikardi gibi kalbin yavaş attığı hastalıklar ile mücadele eden kişilerin durumu daha da tehlikeli bir hale getireceği için kesinlikle kullanmaması gerekmektedir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI