işü

Isırgan Otunun Faydaları Nelerdir

Daha çok çıplak tene değdiğinde son derece rahatsız bir kaşıntı hissi vermesi nedeni ile şaka malzemesi olarak kullandığımız ısırgan otu aslında bin bir derde deva sayılabilecek son derece değerli bir bitkidir. Özellikle duvar diplerinde ve yol kenarlarında hiçbir müdahaleye gerek duymaksızın yetişen ısırgan otu üzerinde bulunan tüyler nedeni ile yakıcı bir etkiye sahiptir ve çıplak tene değdirildiğinde şiddetli bir kaşıntı hissi oluşturur. 

Isırgan otu taze toplanarak yemek olarak tüketilebileceği gibi aynı zamanda ısırgan otunun kökü, yaprakları, gövdesi ve tohumu da ayrı ayrı kullanılabilmektedir. Isırgan kökünün kaynatılması sonucu elde edilen su ile saçlarınızı yıkamanız halinde saçınızda kepek ve yağlanma gibi sorunlar var ise bunlar birkaç yıkama sonrasında tamamen geçerken aynı zamanda saçlarınız daha gür ve daha parlak görünmeye başlayacaktır. Mantar zehirlenmesi yaşayan kişilerin yine ısırgan otunu kaynatarak içmeleri önerilmektedir. Isırgan otunun faydaları olarak bunlara kansere karşı koruyucu bir etkiye sahip olması eklenebilir.

Isırgan otunun içerisinde bulunan etken maddeler ısırganı kansere karşı koruyucu bir güç haline getirirken bu otun faydalarından yararlanmak için kansere yakalandıktan sonra değil kansere yakalanmadan önce koruma amaçlı kullanımı önerilmektedir. Isırgan çayının faydaları arasında bunlara ek olarak iştah açması, kanı temizlemesi, antiseptik özelliği ile vücutta bulunan zararlı toksinleri vücuttan dışarı atması, romatizmaya bağlı olarak oluşan ağrıların geçmesini sağlaması ve egzamaya iyi gelmesi yer almaktadır. Romatizma ağrıları için genelde ısırganın ağrı olan bölüme sarılması daha iyi sonuç vermektedir. Isırgan otunun aşırı kullanımı zararlı olduğu için günlük kullanım miktarına dikkat edilmelidir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI