işü

Keten Tohumu Ve Keten Tohumu Yagının Faydaları

Keten tohumu 40 cm. kadar uzayabilen, mavi renkli çiçek açan ve otsu bitkidir. İçeriğinde insan sağlığına son derece faydalı olan omega 3, omega 9 ve omega 6 yağı barındırması nedeni ile son yıllarda kullanımı yaygınlaşmıştır. Bu yağ asitlerinin yanı sıra ayrıca keten içerisinde yoğun miktarda lif, çeşitli miktarlarda vitamin, mineral ve protein kaynağı da bulunmaktadır.

Keten tohumu tüm bu özellikleri ile her insanın sağlıklı bir yaşam sürmek için kullanması gereken bitkisel takviye ürünüdür. Keten tohumu faydaları arasında ilk sırayı kansere karşı olan koruyucu etkisi alır. Düzenli olarak keten tohumu verilen fareler üzerinde yapılan deneyler ile keten tohumunun hem kansere karşı olan koruyucu etkisi hem de kanser oluşumu sonrasında kanserli hücrelerin yok edilmesinde ortaya koyduğu başarı bilimsel olarak kanıtlanmış durumdadır. Bu nedenle hem kansere yakalanmamak adına hem de kanserle mücadele esnasında düzenli keten tohumu kullanımı doktorlar tarafından da tavsiye edilmektedir.

Keten tohumunun yararları arasında buna ek olarak mikropları öldürmesi, bağırsakları çalıştırması,  bağırsakları temizlemesi, kemikleri güçlendirmesi, kolesterolü düşürmesi, unutkanlığı önlemesi, sinir sistemini desteklemesi, romatizmaya iyi gelmesi, bronşit ve akciğer hastalıklarını iyileştirmesi yer almaktadır. Zayıflama konusunda da keten tohumundan yararlanılmaktadır. Keten tohumu yağı ise keten bitkisinin damıtılması ile elde edilir ve ülkemizde aynı zamanda bezir yağı olarak ta bilinmektedir. Keten tohumu yağı özellikle yanık tedavisinde etkili olup sedef gibi çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde yarar sağlamaktadır. Keten tohumunun lapası göğse konulursa aynı zamanda kısa sürede öksürüğü geçirmeye yardımcı olmaktadır. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI