işü

Bagırsak Hastalıkları Nelerdir

Bağırsaklarda oluşan hastalıklar arasında en tehlikeli olanlardan biri bagırsak düğümlenmesidir. Meus adı verilen bu hastalık zamanında müdahale edilmezse ölümle sonuçlanabilen son derece tehlikeli durumlara  yol açabilmektedir.En önemli belirtisi ağızdan dışkı içerikli kusmuk gelmesidir. Fekaloid adı verilen bu durum ile karşılaşan kişilerin vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuşan başvuruda bulunmaları gerekmektedir.


Ayrıca büyük tuvalete çıkamamak, göbeğin yakın çevresinde oluşan şiddetli ağrı, kasılma ve sık kusma da bağırsak tıkanıklığı belirtisi olarak kabul edilmektedir. Bir diğer sık rastlanılan bağırsak hastalığı kolit hastalığıdır. Kolit bağırsaklarda meydana gelen iltihabı hastalıklara verilen isimdir ve bu hastalık esnasında vücutta hiçbir ağrı şikayeti oluşmaz. Aniden vücut sıcaklığının yükselmesi yani ateşin çıkması ve kanlı dışkı gelmesi kolit hastalığı belirtisi olarak kabul edilir ve ilaçla tedavisi gerekir.

Spastik kolon adı verilen bağırsak hastalığı ise sinir sisteminde meydana gelen bozulmalara bağlı olarak bağırsaktaki mukoza salgı seviyesinin yükselmesi sonucu oluşmaktadır. Bu hastalık sinir sistemi hastalığı olduğu için daha ziyade yoğun strese karşı dayanıksız olan ya da büyük üzüntü yaşayan kişelerde yaşanır ve kişinin sürekli ishal ya da kabız olmasına neden olur. Bağırsak solucanları özellikle de çocuklarda sık görülen bir bağırsak hastalığı olarak öne çıkmaktadır. Bulaşıcı bir hastalık olduğu için görüldüğü anda temizliğe çok daha fazla dikkat edilmelidir. Bağırsak solucanı belirtileri arasında anüs bölgesinde yoğun kaşıntı, huzursuzluk, uyku düzensizlikleri ve yoğun asabiyet yer almaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI