işü

Boyun Fitigi Belirtileri

Boyun fıtığı boyunda bulunan omurları ile boyun disklerinin birbirlerine temas etmesi sonucu oluşan hastalıktır. Boyun fıtığı son derece ağrılı bir hastalık olduğu için kişilerin yaşam standartlarını olumsuz yönde etkiler ve tedavi edilmediği takdirde ağrı krizleri ilerleyen evrede yerini kollarda güç kaybına bırakır, buna bağlı olarak uyuşma hissi oluşmaya başlar. Boyun fıtığı erken evrelerde yakalanırsa hastalık fizik tedavi programı ile iyileştirilebilir.Bu nedenle boyun fıtığı belirtisi gösteren kişilerin vakit kaybetmeden doktora başvuruda bulunması gereklidir.

Peki boyun fıtığı belirtileri nelerdir
Boyun fıtığı ilk etapta hastaların boyunlarında hissettikleri ağrı hissi ile kendisini göstermektedir. Bu ağrı sıklıkla boyunda hissedilirken bazen omuz ve sırt bölgesinde de hissedilebilmektedir. Fıtığın baskıladığı sinirlere bağlı olarak ilerleyen evrelerde parmak uçlarına doğru ilerleyen karıncalanma hissi baş göstermektedir. Bu evreden sonra fizik tedavi ile hastalığın iyileştirilmesi çok zordur.

Özellikle de ağrı kesicilerin etkisiz kaldığı kişilerde vakit kaybedilmeden cerrahi müdahale yöntemlerine geçilmelidir. Günümüzde boyun fıtığı ameliyatı mikrocerrahi yöntemleri ile açılan çok küçük kesilerden yapılmakta ve daha düşük riskler ile daha başarılı sonuçlar alınmaktadır. Üstelik yeni yöntemler yüzde 100 iyileşme garantisi de vermektedir. Boyun fıtığı tedavi edilmediği takdirde omurilik üzerindeki baskının artmasına bağlı olarak bacaklarda hissizlik gibi son derece ciddi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle boyun fıtığı tedavisi geç kalınmadan hemen başlanmalıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI