işü

Basur belirtileri Nelerdir

Halk arasında mayasıl ve basur isimleri ile bilinen hemoroid makat içerisinde bulunan toplar damarlarda meydana gelen bozulmalardır.Basur nedenleri arasında ilk sırada aşırı kilo alımı ve hareketsiz bir yaşam sürmek yer almaktadır.Günümüzde hızla artan obez kişi sayısı ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı olarak hemoroid hastalığı ile mücadele eden kişi sayısı da artmaktadır.

Peki basur belirtileri nelerdir
Basur belirtileri arasında ilk sırayı dışkılama sırasında meydana gelen kanama alır. Kanama basurun derecesine göre değişen bir miktara sahiptir. Basur memesinin büyümesi ile beraber yoğun kanamalar görülebilir ve çoğu hastanın doktora başvuruda bulunma nedeni yoğun kanamaya bağlı olarak meydana gelen kansızlık rahatsızlığıdır. Ayrıca makat bölgesinde aşırı kaşınma oluşması da basur belirtileri arasında yer alır.Yine basur memesinin büyümesine ve dışa doğru çıkması ile beraber dışkılarken yoğun bir acı hissedilmesi de basur belirtisi olarak kabul edilmektedir.

Basur hastalığı erken dönemde yakalandığı takdirde ilaçla tedavi edilebilen bir hastalıktır. Ancak ülkemizde pek çok kişinin yoğun kanama oluşmadan doktora başvuruda bulunmaması nedeni ile genelde 3. Ve 4. evre de yakalanmakta ve cerrahi müdahale gerektirmektedir. Sağlık teknolojisi alanında yaşanan ilerlemeler ve yeni geliştirilen cihazlar ile basur ameliyatı artık çok daha kolay gerçekleştirilen bir ameliyat yöntemi haline gelmiştir. Bazı yöntemlerde hastalar aynı gün hastaneden taburcu edilmekte ve ertesi gün ağrısız bir şekilde tuvalete çıkabilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI