işü

Kalın Bagırsak Kanseri Nasıl Tedavi Edilir

Kalın bağırsak tanısı konulan hastalarda psikolojik destek sağlanarak hemen vakit kaybedilmeden tedaviye geçilmelidir. Kalın bağırsak tedavisi için kullanılacak yöntem tanıyı koyan doktor ve onkoloji doktoru ile beraber planlanmalıdır. Tedavi planlaması aşamasında en önemli faktör kanserin yakalandığı evredir. Ayrıca kanser tanısı konulan hastanın genel sağlık durumu ve yaşıda tedavi planlamasında mutlaka dikkate alınması gereken faktörler arasında bulunmaktadır.

Kalın bağırsak kanseri tedavisinde kullanılan ilk ve en etkili yöntem cerrahi müdaheledir. Ameliyat ile kanserli oluşumun gözlendiği kalın bağırsak bölümü alınır ve daha sonra kesilen iki bölüm birbirine dikilerek tedavi tamamlanmış olur. Ancak kanser oluşumu bazen anüse çok yakın bir bölgede oluşabilir. Bu durumda ise yine kanserli oluşumun bulunduğu kalın bağırsak bölümü kesilir ve kalın bağırsak çıkışı karın bölgesinden açılan bir kesi ile karın duvarına verilir. Bu gibi ameliyatların ardından hastaların büyük bir bölümü psikolojik rahatsızlıklar yaşar ve bu nedenle ameliyat öncesi hasta kesinlikle doktoru tarafından bilgilendirilerek bu duruma alıştırılmalı ve hazırlanmalıdır.

Ameliyat sonrasında ameliyatı gerçekleştiren cerrahın gerek görmesi halinde tamamlayıcı tedavi olarak kemoterapi tedavisi de uygulanabilmektedir. Ameliyat sonrası kemoterapi uygulanmasının amacı operasyon esnasında gözden kaçmış olabilecek kanserli hücrelerin vücutta yayılımını engelleyerek yok edilmesini sağlayabilmektedir. Radyoterapi ise kolon kanserinde uygulanan tedaviler arasında yer almamaktadır ve kolon kanseri tedavisi daha ziyade kalın bağırsak ameliyatı ve kemoteropi ile tamamlanmaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI