işü

Mide Kanaması Nasıl Anlasılır

Mide kanaması tek başına bir hastalık olmayıp daha ziyade doktorlar tarafından hastalık belirtisi olarak görülmektedir. Yani mide kanamaları altta yatan nedenlere bağlı olarak oluşmaktadır ve acil tedavisi gereken önemli bir durumdur. Mide kanaması belirtileri ortaya çıktığı anda bu nedenle hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvuruda bulunulması gerekir.


Peki mide kanaması nasıl anlaşılır
Mide kanaması çok az miktarlarda meydana geliyorsa zamanla oluşan kansızlığa ve demir eksikliğine bağlı olarak teşhis edilebilmektedir. Ancak kanama çoğu zaman son derece yoğundur ve hastalarda ciddi belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur. Mide kanaması belirtileri arasında en anlaşılır olanı ağızdan kahve telvesini andıran mide salgısının çıkmasıdır. Ayrıca yine kan kusmak mide kanaması belirtisi olarak kabul edilmelidir ve hiç vakit kaybedilmeden böyle bir durumun yaşanması halinde doktora başvuruda bulunulmalıdır. Gaitanın yine aynı şekilde siyah katran gibi olması ya da kanla karışık olması akıllara mide kanaması riskini getirmelidir.

Mide kanaması olan kişilerde kanamanın yoğun olması halinde kan kaybına bağlı olarak terleme, baygınlık hissinin gelmesi, nabız atışında hızlanmaya bağlı olarak çarpıntı oluşması gibi belirtiler de ortaya çıkabilmektedir. Mide kanaması tedavisi hastanede doktorlar tarafından yapılmalıdır. Tedavi için kanamanın nedeninin belirlenmesi gerekir. Mide kanaması nedeni belirlendikten sonra bu nedenin ortadan kaldırılması ile beraber kanamada kendiliğinden geçecektir. Örneğin ülserin mide duvarını delmesi sonucu gerçekleşen mide kanamasında yapılacak şey cerrahi müdahale ile bu bölgenin tedavi edilmesidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI