işü

Tansiyon Nasıl Düsürülür

Tansiyonun yüksek olması yüksek riskler barındırması açısından acil olarak müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Tansiyonu yüksek olan kişi yüksek tansiyon hastası değil ise hemen bir limon sıkılarak suyun içine karıştırıp içmesi yeterli olacaktır. Limon bilinen en etkili tansiyon düşürücülerden biridir ve içen kişinin tansiyonunu dakikalar içinde belirgin bir halde düşürür.
Yine sarımsak yenilmesi de tansiyonun normal değerlerine hızlı bir şekilde inmesini sağlayacaktır.


Ağız kokusundan çekinen kişiler sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra hap yutar gibi sarımsağı yutarlarsa yine aynı etkinin oluşmasını sağlayacaklardır. Ancak tansiyonun neden yükseldiğinin ve ne sıklıkla yükseldiğinin anlaşılması gerekmektedir. Tansiyonun sürekli olarak yüksek değerlerde seyretmesi yüksek tansiyon hastalığı belirtisi olarak kabul edilir ve bu durumda hastanın düzenli doktor takibi gerekir. Yüksek tansiyon için öncelilkli olarak hastanın yaşam tarzı incelenir ve tansiyonun yükselmesine neden olan faktörler bulunarak bunlardan mümkün olanlar düzeltilmeye çalışır.

Örneğin hastanın aşırı kilolu olması, alkol ve sigara tüketmesi, uyku düzeninin olmaması ya da aşırı stresli bir işte çalışması gibi yüksek tansiyon nedenleri mutlaka hayatından çıkarılmalıdır. Özellikle de stres tansiyon hastalarının mutlaka uzak durması gereken bir faktördür. Tansiyonun sık sık yükselmesi beyin kanaması ve felç gibi çok ciddi komplikasyonlara neden olduğu için mutlaka tansiyonun kontrol altında tutulması ve hastaların tansiyonun yükselmesine neden olan risk faktörlerinden mutlaka uzak durması gerekmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI