işü

Düsük Tansiyon Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

Kalbin kan pompalamak üzere gevşediği ve damarlara pompalamak üzere kan dolduğu anda ölçülen basınç değeri küçük tansiyon olarak isimlendirilmektedir. Bu esnada yapılan ölçümde tansiyonun normal olarak kabul edilen değerlerin altında çıkması halinde tansiyon düşüklüğünden söz edilir. Her insanın tansiyonu farklıdır ve kilo, yaş, genel sağlık durumu gibi farklı pek çok etkene bağlı olarak değişmektedir. Normal tansiyon değerlerini öğrenmek için yapılması gereken şey kişinin kendisini iyi hissederken farklı zamanlarda tansiyonu 3-4 kere ölçmesidir. Bu esnada yapılan ölçümlerde elde edilen değer kişinin normal tansiyon değeri olarak kabul edilir.

Tansiyon düşüklüğü ise yapılan ölçümde elde edilen değerlerin bu seviyelerden düşük olması halinde söz konusu olmaktadır. Tansiyon düşüklüğü halinde ortaya çıkan belirtiler genelde hastalar tarafından aşırı halsizlik ve yorgunluk olarak tarif edilmektedir. Buna ek olarak düşük tansiyon belirtileri arasında baş dönmesi (özellikle de aniden ayağa kalkıldığı esnada oluşan baş dönmeleri) ve göz kararması da yer almaktadır.

Düşük tansiyon kalp ve damar sağlığı açısından aslında yararlı bulunan bir durumdur ve bazı insanların tansiyon değerleri normalde de düşük olabilmektedir. Ancak kişinin kendisini hasta hissetmesine neden olacak kadar yaşanan tansiyon düşüklüklerinde hastaya hemen çok fazla tuz katılmış ayran içirilmesi tavsiye edilmektedir. Tuzlu ayran tansiyonun kısa sürede normal değerlerine dönmesine yardımcı olacaktır. Tansiyonun sürekli düşük olması durumunda ise doktor takibi şarttır. Tansiyon düşüklüğü kansızlığa bağlı olarakta ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle düşük tansiyon hastalarının detaylı kan sayımı yaptırarak bu faktörü değerlendirmeleri önemlidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI