işü

Kalin Bagirsak Kanseri Öldürür Mü

Günümüzde kanser her geçen gün yayılmayı sürdürürken bu alanda yapılan çalışmalar ile beraber hem tanı konulması hem de tedavi edilmesi kolaylaşan bir hastalık haline gelmiş durumdadır. Kalın bağırsak kanseri içinde aynı durum söz konusudur ve erken evrelerde yakalanan kalın bağırsak kanseri hastaları gerçekleştirilen cerrahi müdahale ile iyileştirilebilmektedir. Bu nedenle kalın bağırsak kanseri yada bilinen bir diğer ismi ile kolon kanseri belirtileri çok iyi bilinmeli ve bu belirtiler ortaya çıktığı anda vakit kaybedilmeden doktora başvuruda bulunulmalıdır.

Kolon kanseri yaşam süresi kanserin bağırsak duvarına yayılımına bağlı olarak  değişmektedir.Erken evrede yakalanan kolon kanseri hastaları uygulanan tedavinin ardından çok uzun süre sağlıklı bir şekilde yaşarken ne yazık ki son evre kolon kanseri hastalarında yaşam süresi çok hızlı bir şekilde düşmektedir. Ancak son yıllarda yeni bir tedavi yöntemin üzerinde yürütülen çalışmalar sonucunda kolon kanseri yaşama süresinin uzatılması konusunda olumlu sonuçlar elde edilmiş ve metastaz oluşmuş kolon kanseri hastalarında dahi yaşam süresi uzatılmıştır.

Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda metastaz oluşmuş bir kolon kanseri hastası 36 ay yaşatılmış ve elde edilen bulgular ile tedavinin yaygınlaştırılması konusunda yenilikler hızlı bir şekilde hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Eğer yeni bulunan bu tedavi dünya genelinde yaygınlaşırsa kalın bağırsak kanseri yaşam süresi belirgin şekilde artırılırken hastaların aynı zamanda yaşam konforlarında da büyük bir artış sağlanacaktır. Bu yeni tedavi verilen ilaçlar ile kanserli hücrelerin baskılanmasına dayanmaktadır

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI