işü

Alkali Diyeti

Hızla kilo vermek isteyen kişilerin tercih ettikleri diyetlerden biri olan Alkali diyeti ana amacı vücutta bulunan asit değerini mümkün olan en düşük seviyede tutmayı amaçlarken diyete ismini de veren alkali miktarını ise yükseltmeye çalışmak. Alkali diyetin en önemli özelliği ise 1 ayda 7 kiloyu çok rahat bir şekilde verdirmesi. Bu da hızlı kilo vermek isteyen kişilerin sıklıkla bu diyeti tercih etmelerini sağlıyor. Diyetin bir başka önemli özelliği ise sabah ve öğle öğünleri için belirlenen yiyecek gruplarından sınırsız yemenize izin vermesi. Yani diyet resmen aç kalmadan zayıflamayı mümkün kılıyor. Alkali diyeti bir diyet programından ziyade daha çok yeni bir hayat tarzı olarak görülüyor. 

Bu yeni beslenme alışkanlığını benimseyen kişiler hızla kilo verdikleri gibi ideal kilolarına ulaştıkları anda da bu kilolarını koruyorlar. Alkali diyeti sayesinde asit alkali dengesi sağlanan bedenlerde sağlıklı bir yaşam sürmek daha mümkün oluyor.Alkali diyetinin ülkemizde bu kadar meşhur olmasını sağlayan kişi ise hiç şüphesiz aynı zamanda diyet ile aynı ismi taşıyan alkali diyeti kitabı yazarı da olan Dr. Ayşegül Çoruhlu. Alkali diyet listesi incelendiğinde güne ilk başlangıçta mutlaka sabahları aç karnına bir bardak suyun içine doğal elma sirkesi konularak içilmesi gerektiği görülüyor. Yani alkali diyeti yapmak isteyen kişilerin edinmesi gereken ilk şey doğal elma sirkesi ve bunu hiç atlatmadan her sabah yapmaları gerekiyor. Ayrıca kesinlikle diyet yapan kişilerin idrarlarını takip etmeleri ve mümkün olduğunca idrarlarının renklerini açık tutmaları gerekiyor. Bilindiği üzere az sıı tüketen kişilerde idrar koyu renkli ve ağır kokulu olurken yeteri kadar sıvı alımında bulunan kişilerde ise açık renkli ve kokusuz oluyor. Bu nedenle alkali diyeti yapan kişiler için sıvı tüketimi de büyük önem taşıyor.

Alkali diyet listesi edinmek isteyen kişilerin tek yapmaları gereken Dr. Ayşegül Çoruhlu tarafından yazılan ve son günlerin en çok satan kitapları arasına giren alkali diyet kitabı satın almaları. Zaten kitabın satış fiyatı yaklaşık olarak 15 lira. Çok uygun bir fiyatla satılan alkali diyet kitabı edinerek fazla kilolarınızdan kurtulurken aynı zamanda vücudunuzun asit dengesini de sağlayarak çok daha sağlıklı bir hayat sürebilirsiniz.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI