işü

İsvec Diyeti

Dünya genelinde en çok tercih edilen diyetlerden biri de İsveç Diyeti olarak öne çıkmaktadır. Bu diyetin en büyük özelliği metabolizma üzerinde kalıcı değişiklikler yapmanızı sağlaması ve bu değişikliklere bağlı olarak bir daha asla hızlı kilo almamanızı sağlamasıdır. İsveç diyetinin bir başka özelliği ise güne aç karnına kahve içilerek başlanmasıdır. İsveç yabancı bir ülke olduğu için günlük d iyet listesi içerisinde yer alan kahve tabi ki nescafe'dir. Ancak bu kahvenin yerine Türk kahvesini içmekte mümkündür. Türk kahvesinin yapı olarak çok sert olması sabah aç karnına direkt olarak bu kahvenin içilmesi halinde özellikle de mide sorunu yaşayan kişilerde kramlara ve çeşitli ağrılara yol açma riski barındırmaktadır.

Bu nedenle nescafe içilmesi daha uygun bulunmaktadır.İsveç diyeti yorumları okunduğunda diyeti uygulayan pek çok kişinin kolay kilo verdiğini söylediği görülmektedir. Ancak önemli olan günlük alınan kalori miktarına dikkat edilmesi ve düzenli olarak spor yapılmasıdır. Bu durumda zaten kilo verilmesi mutlaktır ve yapılan diyetin isminin hiç bir önemi yoktur. Önemli olan yapılan diyet değil o diyeti yapan kişinin kararlılığıdır. Kilo vermeyi kesin olarak kafasına koyan, bu amaç için artık yediklerine dikkat eden ve düzenli olarak yürüyüş bile olsa dahi spor yapmaya başlayan kişilerin kilo vermemeleri için önlerinde hiçbir engel yoktur. Ancak bazen metabolizma rahatsızlıkları ya da hormonal hastalıkları bulunan kişilerin kilo vermeleri çok daha zor olabilir. Bu durumda bir diyetisyene başvuruda bulunularak diyetisyen kontrolünde kilo verilmesi önemlidir.

İsveç diyeti ile kilo verenler kilo vermeyi zorlaştıran bir hastalıkları bulunmayan ve diyeti başarı ile uygulayan kişilerdir. İsveç diyeti kahve ile başlanan günün ardından gün içerisinde en az 2 litre su içmelidir. İsveç diyet listesi en az 6 en fazla 13 gün uygulanmalıdır. Ayrıca diyetin tekrarlanması için aradan en az 3 ay bir süre geçmesinin beklenmesi gerekmektedir. Diyetin tüm günlerinde sabah sadece bir tane kesme şekerle tatlandırılan bir fincan nescafe ile güne başlanırken ilk gün öğlen sadece bir porsiyon haşlanmış ıspanak ile 2 adet iyi haşlanmış yumurta menüde yer almaktadır. Diyette ekmek ve ara öğünler kesinlikle yasaktır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI