işü

Çiller İçin Cilt Bakımı

Çiller, kimileri tarafından sevimli bulunurken, kimileri de çillerinden kurtulmak isterler. Çoğunlukla genetik olan çiller, kişinin güneşe uzun süre maruz kalması ile çoğalırlar. Çilli kişilerin, çillerinde, kış aylarında azalma görülür. Bu da, çillerin, güneş ile doğrudan bağlantılı olduğunun bir ispatıdır. 

Çil,cildin koruma mekanizmasının devreye girdiğini gösterir. Bu nedenle,çillerinin çoğalmasını istemeyen kişiler,güneşe çıkmadan koruyucu malzemeler kullanmalıdırlar. Çiller, genellikle, sarışın ve kızıl olan açık tenli kişilerde görülmektedir. Bu kişilerin bir çoğunun renkli gözlü olduğu da fark edilmiştir. Ancak bu grubun dışındaki kişilerde de çillenme görülebilir.

Çiller genellikle kendiliğinden yok olmazlar. Doğuştan bu özelliğe sahip olan çocuklarda, çillerin ilk 20 yıl içerisinde azalarak yok olduğu görülür. Bu durum tedavi gerektirmez. Ancak, güneş sonucu oluşan çillerden kurtulmak için tedavi ve uygun bakım mutlaka yapılmalıdır. En önemli husus ise, ciltte oluşan her lekelenmenin çil ile karıştırılmamasıdır. Karaciğer hastalıkları ve birçok hastalık, ciltte lekelenme ile kendini göstermektedir. Ciltte oluşan lekelerin çil olduğundan emin olunduktan sonra, gerekli bakıma başlanmalı ve aksatılmamalıdır.

Çillerinden kurtulmak isteyen kişi, öncelikle güneşten korunmalıdır. Cildini doğrudan güneşe maruz bırakmamalıdır. Güneşe çıkması gereken zamanlarda, mutlaka koruyucu kremlerden kullanmalıdır. Çillerini tedavi etmek isteyen hanımlar, makyaj malzemesi satın alırken, fondötenlerini mutlaka güneş koruyucu özellikli seçmelidirler. Taze sıkılmış limon suyunu pamukla cilde sürmek, çillerin yok olmasına yardımcı olacaktır. Papaya suyu, ciltte bulunan lekelerin renklerini açacaktır. Bu sebeple aynı limon suyu gibi pamukla cilde sürülmelidir. 

Cilt bakımı uygulamasında özel bir maskeyi de zaman zaman uygulamak iyi gelecektir. 1 adet salatalık iyice rendelenmelidir. Ardından salatalığın suyu çıkarılmalıdır. Bu salatalık suyuna, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve 1 yemek kaşığı bal ilave edilmelidir. İyice karıştırılan maske, çillerin üzerini kaplayacak biçimde uygulanmalıdır. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile temizlenebilir. 
Alternatif bir maske de, taze sıkılmış limon suyu, taze sıkılmış portakal suyu ve maydanoz suyunun karışımı ile elde edilebilir. Ekşi süt kullanımı da işe yarayacaktır. Ekşi bir süt ile yüzün yıkanması, çillerin renginin açılmasını sağlayacaktır. Düzenli olarak bu uygulama yapılabilir. 

Cilt bakımını içten de desteklemek amacı ile C vitamini takviyesi alınması yararlı olacaktır. Tüm bu uygulamaların düzenli uygulanmasına rağmen olumlu bir gelişme olmuyorsa, modern tıbbın tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Günümüzde doktor yardımı ile kısa sürede çillerden kurtulabilmek mümkündür.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI