işü

Cilt Bakımında Faydalı Dogal Ürünler

Cilt bakımı, sanıldığı gibi pahalı ürünlerin satın alınarak uygulanmasına bağlı değildir. Evlerde bulunan doğal ürünlerle de mükemmel bir cilt bakımı sağlanabilir. Yararı olan malzemelerin bilinmesi ve maske haline getirilmesi yeterli olacaktır.

Kuru ciltler için, evde bulunan ürünlerle harika ve pratik bir maske yapmak mümkündür. Bu maske için, süt, tuz ve bal kullanmak yeterlidir. Uygun bir şişenin içine, 1 litre süt, 1 fincana yakın tuz ve yarım fincan kadar bal katılmalıdır. Bu karışım iyice çalkalanmalıdır. Ardından, elde edilen maske, tüm vücuda sürülür ve ovalanır. Ardından ılık su ile durulama yapılır. Süt, cildi, kurutmadan arındıracaktır. Tuz ise ölü derinin giderilmesini sağlayacaktır. Bu uygulamanın haftada 1 defa uygulanması yeterli olacaktır.

Ayak topuklarının çatlamasından yakınan kişiler için mucize bir ev maskesi ise, sadece vazelin ve Gripin’den oluşmaktadır. 1 kutu vazelin alınır ve içerisine 2 adet Gripin adlı tabletin içinde bulunan toz katılır. İyice karıştırıldıktan sonra, ayaklara uygulanır. Ardından çorap giyilerek birkaç saat bekletilir. Gece yatarken yapılması iyi olacaktır.

Birkaç uygulamadan sonra çatlak sorunu kalmayacaktır. Ellerinde kuruluk sorunu yaşayan kişiler için de, uygun bir ev maskesi mevcuttur. Bu maskede sadece zeytinyağı ve limon suyu kullanılması yeterlidir. 1 adet limonun suyu taze olarak sıkılır. İçine 3 damla zeytinyağı eklenir ve iyice karıştırılır. Hazırlanır hazırlanmaz ellere sürülmeli ve yarım saat bekletilmelidir. Ardından pamukla silinmeli ve ılık su ile yıkanmalıdır. Eller uzun süre suda kaldığında ve ihtiyaç duyulan her an bu maske uygulanabilir.


Cildinin kuruluğundan şikayetçi olanlar için, pratik bir yüz maskesi tarifi de mevcuttur. Küçük bir kapta, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı süt iyice karıştırılır. Tüm yüze iyice sürülür ve ince bir bez ile örtülerek 15 dakika beklenir. Zaman dolduğunda, temiz bir mendil ile maske silinir. Ardından önce ılık, sonrasında soğuk su ile cilt yıkanır. Bu maskenin haftada 1 kez uygulanması yeterlidir. Siyah noktalar, birçok kişinin derdi olmuştur.
Bunun da çözümü ev yapımı maske ile mümkündür. Haftada 1 defa uygulanacak bir maske ile kısa sürede siyah noktalardan kurtulmak mümkündür. Bir kase yoğurt alınır ve taze sıkılmış bir limonun suyu, bu yoğurda katılır. İyice karıştırılarak yüze sürülmelidir. Gözlere temas etmemesine dikkat edilmelidir. Maske, yüzde, 15 dakika bekletilmelidir. Ardından ılık su ile iyice temizlenmelidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI