işü

Cilt Tipine Göre Cilt Bakımı

Birbirinden farklı cilt tipleri, farklı bakım biçimlerine ihtiyaç duyarlar. Cilt tipine uygun bakım yapıldığı takdirde, cilt sorunları da yaşanmayacaktır. Normal, kuru, yağlı ve karma ciltler için farklı bakım türleri kolaylıkla uygulanabilir.

Normal ciltler, genellikle pürüzsüz ve sorunsuz ciltlerdir. Ancak mutlaka bakım yapılması gereklidir. Çeşitli şartlar ve yaşın ilerlemesi gibi etkenler, bu sorunsuz cilt tipinde de sorunlara yol açabilmektedir. Bu cilt tipine sahip olan kişiler, ciltlerini sabah ve akşam düzenli olarak temizlemelidir. 

Temizliğin ardında, uygun bir nemlendirici ile nemlendirme yapılmalıdır. 
Özellikle yaz aylarında, güneşin zararlı etkilerine karşı, güneş kremi kullanılmalıdır. Normal cilt tipine sahip olan kişiler, içeriğinde fazla yağ olmayan kremleri tercih etmelidirler. Kuru ciltlerin nem oranı düşüktür. Bu nedenle, bu tipteki ciltler, çatlaklar oluşmasına yatkındırlar. Yanak ve alın kısımlarında, bazı zamanlarda pullanmalar görülebilir. 
Bu cilt tipinin iyi bir yönü, siyah nokta ve sivilcelerin pek oluşmamasıdır. Kötü yönü ise kırışıklıkların erkenden oluşabildiği bir cilt tipi olmasıdır. 
Kırışıklıkların önüne geçmek için, erken yaşlardan başlayarak, doğru bakımın yapılması gereklidir. Kuru cilt tipine sahip kişiler, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa ciltlerini, yağ oranı yüksek bir temizleme sütü ile temizlemelidirler. Temizliğin ardından yapacakları nemlendirme işleminde ise, nemlendirme oranı yüksek kremleri seçmelidirler. 

Karma ciltler, hem kuru hem yağlı bölgelerin bir arada bulunduğu ciltlerdir. Bu cilt tipinde sıklıkla, çene, burun ve alın bölgeleri yağlı, diğer bölgeler kuru veya normaldir. Yağlı olan kısımlarda gözenekler daha açık olduğundan, siyah nokta ve sivilce görülebilir. Birbirinden farklı iki ayrı bölümü olan bu ciltlere, iki ayrı bakım yapılmalıdır. Yoğun bir nemlendirici kullanılırsa, alın, burun ve çene kısımlarında sivilceler oluşabilir. Aynı şekilde, kuru cilde uygun bir ürün uygulanırsa, yanak kısımlarında pullanma görülebilir. Bu nedenle, karma cilt sahipleri, ciltlerinin yağlı kısımlarına, yağlı ciltler için uygun olan bakımı yapmalıdır. Geri kalan kısım, hangi cilt tipine giriyorsa, o kısma, o cilt tipinin bakımı uygulanmalıdır. 

Yağlı ciltlerde, gözenekler son derece açık olduğundan, cilt sorunlarına sık rastlanır. Bu cilt tipine sahip kişiler, her gece yatmadan ciltlerini mutlaka temizlemelidir. Cilt temizliğinde jel kullanılmalı ve özenle uygulanmalıdır. Cilt temizliği tamamlandıktan sonra, cilde, tonik uygulanmalıdır. Kullanılacak toniğin alkol miktarı yüksek olmalıdır. Bu tür cilde sahip olanlar, haftada bir defa peeling uygulamasını mutlaka yapmalıdırlar. Düzenli olarak yağ dengelemeye yarayan maskeler uygulanmalı ve uygun nemlendiriciler kullanılmalıdır.
Cilt sağlığı için, tüm cilt tipine sahip kişiler, beslenmelerine dikkat etmelidirler. Yağlı yiyeceklerden, kızartmalardan, alkolden, sigaradan ve kafeinden uzak durulması gerekmektedir.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI