işü

Peelıng İle Cildiniz Genc Kalsın

Günümüz olanaklarında, cildin zamana karşı koyması mümkündür. Düzenli cilt bakımı ile, genç kalmak hayal değildir. Bu bakımın ilk adımı, cildin ölü hücrelerden arındırılmasıdır. 

Bu arındırma işlemi ise peeling uygulaması ile mümkündür. Cilt sorunlarının çözümünde de peeling yine ilk adımdır. Sağlıksız olan derinin kaldırılması ve sağlıklı cildin ortaya çıkması çok yararlıdır. Bu işlem sırasında, cilt dışarıdan uyarılmış olur ve hücre yenilenmesi hızlanır. Peeling uygulaması ile, cilt kuruluğu, kırışıklık, yüzeysel lekeler ve esneklik kaybı gibi sorunlardan kurtulmak mümkündür.

Peeling adı altında satılan ürünler evde uygulanabilen ve aslında temizlik ürünü olduğu bilinen ürünlerdir. Uzmanların uyguladıkları peeling işlemleri ise gözle görülür sonuçlar vermektedir. Bu uygulamalar, 3 kategoriye ayrılmıştır. Yüzeysel peeling uygulamasında meyve asitleri kullanılır ve cildin en üst yüzeyi soyulur. İşlem, ortalama 5 dakika sürer ve acısızdır. Çok hafif yanma hissedilebilir. Bu peeling işlemi haftada 1 defa ve yılda 4-5 kez tekrarlanabilir. 


Orta düzeydeki peeling işleminde, cilt orta derecede soyulur. Bu işlem, sivilce izleri ve lekeler için uygulanabilir. İşlem sonrasında ciltte beyazlama ve ardından hafif kızarma oluşur. 2 gün içerisinde yeni taze cilt ortaya çıkar. Derin peeling işlemi, mutlaka uzmanı tarafından yapılmalıdır. Tüm peeling tiplerinin uzman tarafında yapılması ise, riskleri sıfıra indirecektir. Peeling uygulaması için, bahar aylarını seçmek en idealidir. İşlem sonrasında bakım da çok önemlidir. Uzmanın belirttiği süre içerisinde, kişi güneşe maruz kalmamalı ve makyaj yapmamalıdır.

Peeling uygulaması; cildin sivilce ve siyah nokta gibi sorunlardan arınmasını, sivilce izlerinin yok olmasını, kırışıklıkların yok olmasını, lekelerin giderilmesini ve sağlıklı bir cildin ortaya çıkmasını sağlar. Evde hazırlanabilecek basit bir peeling kremi ile de haftalık bakım yapılabilir. Cilde uygun bir kremin içerisine süt tozu katılarak iyice karıştırılır. Karışım ile cilt yaklaşık 4-5 dakika boyunca hafifçe ovulur. Ardından ılık su ile cilt iyice temizlenir. Ardından, günlük rutin bakım uygulamaları yapılabilir. 

Bu yüzeysel peeling uygulaması haftada 1 defa tekrar edilebilir. Aşırı cilt sorunlarında, evde yapılan peeling işlemleri yeterli olmayabilir. Bu durumda, bir uzamana danışarak, profesyonel peeling işlemi yaptırılabilir. Uzman ellerde olduğu takdirde, zararsız ve gençleştiren bir uygulamadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI