işü

Cilt Kırısıklıkları İçin Cilt Bakımı

Zaman içerisinde ciltte oluşan kırışıklıklar, güzelliğe gölge düşürmektedir. Bu kırışıklıkların önlenmesi ve yok
edilmesi, bazı önlemlerin alınması ve evde hazırlanan maskelerin uygulanması ile mümkün olmaktadır.

Alınması gereken önlemlerin başında, güneşten kaçınmak ve korunmak gelmektedir. Güneşe çıkılacaksa, mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır. Solaryumdan özellikle kaçınmak gerekmektedir. Cildin soğuktan korunması da kırışıklıkların önüne geçecektir. Sigara, alkol ve kafein kullanımı sonlandırılmalıdır. Uykusuz kalınmamalı ve yüzüstü uyunmamalıdır. Antioksidan ve yağ oranı yüksek balıklara, öğünlerde sıkça yer verilmelidir. Sebze ve meyveler bolca tüketilmelidir. 


Yüz, uygun bir ürün ile veya sadece su ile yıkanmalıdır. Kesinlikle sabunla yüz yıkanmamalıdır. Aşırı makyajdan kaçınılmalı ve cildin ideal nem oranı korunmalıdır. Alfa hidroksi asit içerikli kremler kullanılmalıdır. C vitamini yeterli oranda alınmalı ve cilt maskelerinde de limon, portakal ve maydanoz gibi C vitamini yüksek gıdalara yer verilmelidir. Zeytinyağı içeren ve evde hazırlanan maskeler de son derece etkilidir.


1 adet yumurtanın beyazı ve 2 yemek kaşığı bal karıştırılarak maske elde edilir. Bu maske yüze ve dekolte bölgesine uygulanıp, 20 dakika kadar bekletilir. Ardından ılık su ile yıkanarak temizlenir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 adet yumurtanın beyazı ve 1 tatlı kaşığı şap tozu iyice karıştırılır. Karışım yüze sürülerek 20 dakika bekletilir. Ardından ılık su ile yıkanır. Diğer bir maske ise, göz kararı soya fasulyesi unu, 1 fincan süt, 1 tatlı kaşığı bal, 3 yumurtanın beyazı ve 1 tatlı kaşığı tereyağın karışımı ile elde edilir.
Bu malzemeler iyice karıştırılarak hamur olana kadar yoğrulur. Ardından bu hamur, güneşte iyice kurutulur. Kuruduktan sonra, hafifçe ovarak, toz haline gelmesi sağlanır. Bu tozun üstüne 1 tatlı kaşığı bal ve aynı miktarda tereyağı eklenir. Elde edilen maske yüze ve dekolte kısmına sürülür. 1 saat bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Bu maskeler, haftada 1 defa uygulanarak, cildi gençleştireceklerdir.

Bunun haricinde, her gün, düzenli olarak, ısırgan otu çayı ile cilt yıkanabilir. Bu çay, cildi gerginleştirecek, toparlayacak ve kırışıklıklardan kurtulmasına yardımcı olacaktır. Evde hazırlanabilen doğal maskeler ve uygulamalar, her zaman kimyasal ürünlerden çok daha yararlı ve sağlıklıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI