işü

Kuru Ciltler İçin Bakım Nasıl Yapılmalıdır

Kuru cilt tipi, çabuk etkilenen ve hassas bir cilt tipidir. Bu cilt tipinde, yağ oranı düşüktür ve suyla temas ettiğinde gerilir. Bu nedenle bakımları düzenli ve özenli olarak yapılmalıdır.

Kuru ciltler yıkanırken, kesinlikle kireç içermeyen ılık su ile yıkanmalıdır. Bu cilt tipi, kesinlikle sabun ile yıkanmamalıdır. Temizleme kremi kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Gece yatmadan evvel badem yağı sürülmesi, bu cildin sağlıklı olması için büyük katkı sağlar. Kremle cilt temizlendikten sonra, besleyici bir ürün kullanılmalıdır. Besleyici ürünün içeriğinde lasolin olması daha da yararlı olacaktır. 
Gece kremlerinin, bu cilt tipine uygun olanları da kullanılabilir. Soğuk havalarda, dışarı çıkmadan evvel cilde yağlı bir nemlendirici sürülmelidir. Güneşli havalarda ise mutlaka güneşten koruyucu kremler tercih edilmelidir.

Evde hazırlanabilen bakım maskeleri ile kuru ciltler son derece sağlıklı bir şekilde korunabilirler. Bir kaba, bir miktar süt ve içine, 2 yemek kaşığı yulaf ile 1 çay kaşığı bal konulur. İyice karıştırıldıktan sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletilip, ılık su ile yıkanır. Bu maske kuru ciltler için son derece yararlıdır. Diğer bir yararlı maske ise, haşlanmış kabak ile hazırlanabilir. Bir kaba, haşlanmış kabaktan 2 yemek kaşığı kadar konur. İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. İyice karıştırılıp, maske olarak yüze uygulanır. 20 dakika bekletilip, ılık su ile yıkanır. 

Havuç da cilt için son derece sağlıklıdır. Diğer bir maske tarifinde, 1 adet havuç iyice rendelenir. 1 adet yumurtanın beyazı, havuç rendesine eklenir. Bu karışıma, 1 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edilerek karıştırılır. Karışım yüze sürülerek 15 dakika bekletilir. Ardından ılık su ile yıkanır. Bu maskelerin haftada 1 defa uygulanması idealdir. Ancak, günlük bakımlar da aksatılmamalıdır. 

Pahalı bakım kremleri, sadece fiyatları yüzünden yararlı kabul edilmemelidir. Her ürün, her cilde iyi gelmeyebilir. Günümüzde, tüm dünyada, doğal bakım ve beslenme tarzına geçiş yapılmaktadır. Birçok alanda, doğal ürünlerle güzel sonuçlar elde edilmektedir. Bu nedenle, sağlıklı ve doğal ürünlerle yapılan cilt maskeleri de, güvenilir ve sağlıklıdır. Ev yapımı maskelerde dikkat edilmesi gereken tek husus, uygulanacak olan kişinin alerjik durumudur. Örneğin çilek alerjisi olan bir kişi, çilekten yapılan bir maske kullanmamalıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI