işü

Çin Diyeti

Çin diyeti, dengeli bir beslenme ile sağlıklı zayıflama fırsatı sunuyor. İnsanları 2 ayrı grupta değerlendiren bir anlayışa sahip olan Çin Diyeti’ni uygulamadan önce, kişi, sahip olduğu özelliklerle hangi gruba dâhil olduğunu belirlemelidir.Grubun belirlenmesi ile kişi, beslenirken ağırlık vereceği gıdaları öğrenmiş olur. Yin ve Yang felsefesine dayanan gruplaşmada, Yin grubuna dâhil olan kişiler, Yang besinleri yemelidir, Yang grubuna dâhil olanlarsa Yin grubu besinlere ağırlık vermelidir.

Yin türündeki kişiler, sakin, pasif ve içine kapanık insanlar olurlar. Bu gruptakilerin ten rengi solgun olur. Çoğunlukla üşüdükleri gözlemlenir. İştahsız olurlar. Sıvı tüketimleri minimumdadır. Çay ve kahve gibi sıcak içecekleri severler. Metabolizma hızları düşüktür. Sıkça hazımsızlık durumu yaşarlar. 
Kabızlık da çok yaşadıkları bir rahatsızlıktır. Ayaklarında şişmeler olur. Kalça, baldır ve karınlarında yağlanma ve fazla kilo birikmesi gözlemlenir. 
Bu kişilere kilo verdirecek diyetin ilk gününe, kahvaltıda tarçınlı çay, 1 bardak pirinç sütü ve 3 adet etimek yenir. Öğle yemeğinde ise, sebzeli pilava, tavada kırmızıbiber ve soya sosu ile pişirilmiş sebzeler eşlik eder. Ara öğünde 1 adet meyve yenilebilir. Akşam öğünü için, pilav buharda pişirilir. 
Yanına safranla dana eti pişirilir. Fırında pişirilmiş domates ve 3 adet haşlanmış erik yenilebilir. 

Diyetin ikinci gününde, kahvaltıda müsli ile süt ve 1 fincan çay içirilir. Öğle öğününde, salata, haşlanmış soya fasulyesi, mısır ve havuç ile hazırlanır. 1 adet haşlanmış elma yenilebilir. Ara öğünde, açlığı gidermek için 1 adet meyve yenilebilir. Akşam yemeğinde ise, fırında balığa, buharda pişmiş sebzeler ile yine buharda pişmiş pilav eşlik etmelidir. 

Çarşamba gününe gelindiğinde,  kahvaltıda 2 dilim kepekli ekmek ile sütlü kahve tüketilir. Öğle yemeğinde, bezelyeli pilav, buharda pişirilmiş ıspanak, 1 adet rafadan yumurta ve haşlanmış 1 adet meyve yenilmelidir. Ara öğünde sadece 1 bardak süt içilebilir. Akşam yemeği içim, köri soslu tavuk veya karides pişirilebilir. Haşlanmış karışık sebzelere, 1 adet haşlanmış meyve eşlik eder. 

Perşembe gününde, kahvaltı öğününde, 1 dilim ekmek, 1 dilim ananas ve 1 fincan çay hazırlanır. Öğle yemeğinde, kızarmış tavuk, buharda pişmiş sebze ile yenilebilir. Salata hazırlanabilir. Ara öğünde sadece 1 adet meyve yenilebilir. Akşam öğününde, 1 dilim ızgara et, soya soslu spagetti ile yenilebilir. 

Diyetin sonuna yaklaşırken, Cuma gününde, 2 dilim kepek ekmeği, diyet bal ve 1 fincan kahve, kahvaltıda yenilebilir. Öğle yemeğinde, 1 dilim ızgara et, 1 adet sandviç ekmeği ile beraber yenilir. Köri sosu ile tatlandırılmış haşlanmış sebzeler öğüne eşlik eder. Ara öğünde 1 adet meyve yenilebilir. Akşam yemeğine sebze çorbası ile başlanır. Fırında pişirilmiş dil balığı ile devam edilir. Son olarak meyve salatası yenilebilir. 

Hafta sonunun ilk gününde, kahvaltıda müsli ile süt ve 1 fincan çay içilir. Öğle yemeği için köri soslu tavuk hazırlanır. Meyve salatası ile öğle öğünü sonlandırılır. Akşam yemeğinde baharatlı omlet hazırlanır. Buharda pişmiş pilav ile birlikte yenilebilir. 1 meyve ile öğün sonlandırılır. 

Diyetin son gününde, kahvaltıda 2 dilim kepek ekmeği, diyet bal ile yenilir. 1 fincan çay içilebilir. Öğle yemeği için, soya soslu tavuk, taze soğan ile pişirilir. Akşam yemeğinde ise, haşlanmış taze fasulye ve buharda pişirilmiş olan domatesli pilav yenilir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI